Als een astronaut terug komt op aarde en vervolgens de halve wereld rond reist (andre kuipers), krijgt hij dan geen last van jetlag?

İk bedoel die gast komt vanuit de ruimte? Hoe zit dat dan met jetlag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ISS gaat elke 90 minuten een keertje rond de aarde, en is er dus elke 90 minuten een zonsopgang en zonsondergang. Een dagritme is er dus niet van nature, maar men heeft gekozen om de tijd UTC aan te nemen (zeg maar de tijd in Londen (Greenwich) maar dan in de winter; zomertijd daar is namelijk UTC+1). Jetlag krijg je als je van de ene tijdszone naar de andere gaat; qua jetlag krijgt Andre Kuipers dus het effect te verwerken alsof ie van Londen naar Houston is gevlogen. Wat hierboven gezegd wordt klopt wel, dat hij ook door andere redenen verzwakt en vermoeid is; dat helpt natuurlijk ook niet om van de jetlag te herstellen. Normaal gesproken komt je biologische klok ongeveer met 1 uur per dag in het normale ritme, dus in een week zou dat effect weg moeten zijn.

Bronnen:
http://spaceflight.nasa.gov/station/crew/e...

Omdat de astronaut na de maandenlange gewichtloosheid heel erg verslapt is zal de jetlag bijzaak zijn. Hij moet sowieso een tijd weer op krachten komen. Zag je niet hoe ze uit de capsule getild en in een stoel gezet werden? Niet in staat om zelf te lopen!

Zeker heeft ie een vorm van jetlag. Maar nog wel wat erger ook. Kijk hier naar de video waar hij vertelt hoe hij zich voelt. Die gaat echt nog niet de wereld over reizen, (behalve dan naar zijn familie in Houston), voordat ie weer redelijk op krachten is. http://nos.nl/video/390329-andre-kuipers-lopen-is-bijna-onmogelijk.html

hij heeft er al last van. het zal daardoor zeer zeker niet beter worden. ( naar Houston) Hij gaat neem ik aan over de pacific. dat is nog eens 15-16 uur van Oost naar West vliegen... Maar zijn biologische klok is al behoorlijk verstoord nu... buiten het feit dat hij ook doodmoe is van de trip en het heel kort en onregelmatig slapen, die afgelopen 6 maanden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100