Stel je zit in een ruimteschip wat met 99,99% van de lichtsnelheid.

Stel je zit in een ruimteschip wat met 99,99% van de lichtsnelheid de Einstein-Rosenburgbridge in gaat, ga je dan sneller dan het licht van A naar B. Zeg maar om met Einstein zijn woorden te zeggen : "uber lichtgeswindigheid"

Toegevoegd na 37 minuten:
Ontvang inmiddels antwoorden, maar dit is een probleem waar Einstein mee zat, kun je deze lostaande factoren, snelheid van het ruimteschip op tellen bij de korte weg van een wormgat.

Toegevoegd na 1 week:
Inmiddels een documentaire (23/12/2009) op National geograpic gezien over tijdreizen doormiddel van snelheid en zwaartekracht. Hierin wordt o.a. door professor Michio Kaku haarfijn uitgelegd de verschillen tussen black holes en wormholes en dat het wellicht in de toekomst mogelijk is door een Wormhole te reizen, theoretisch is het in ieder geval het mogelijk.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat het wikipedia-artikel (zie Bron) alles al vertelt. Dat ga ik dus niet voor je intypen, dat kun je zelf lezen. Ik kan wel een samenvatting geven van de strekking van het wikipedia-artikel: -- ALS zo'n Einstein-Rosen-Brücke bestaat, -- ALS die lang genoeg bestaat om er doorheen te reizen, -- ALS ook een echt ruimteschip er doorheen past, -- ALS je intact blijft, en niet verandert in deeltjessoep, -- ALS je onderweg niet wordt doodbestraald, -- ALS je niet uiteen wordt gerukt, -- ALS je in hetzelfde heelal uitkomt DAN maakt de snelheid niet uit. Het is dus overbodig dat je met 99,99% van de lichtsnelheid reist, je mag ook rustig wandelen. Je bent dan wel heel snel van A naar B. Sneller dan licht dat via de normale weg zou reizen. Maar *niet* sneller dan licht dat ook via de Einstein-Rosen-Brücke zou reizen. Het wikipedia-artikel vergelijkt dit met een berg. Een professionele wielrenner kan met een rondvaart rond de berg rijden om naar de andere kant te komen. Als jij weet dat er ook een tunnel dwars door de berg heen gaat, kun jij op je ouwe wrak door die tunnel fietsen, en sneller aan de andere kant zijn dan de wielrenner. Maar zou de wielrenner ook de tunnel hebben genomen, dan had hij natuurlijk gewonnen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Wormhole

Het is een tijd geleden dat ik hier een programma van heb gezien. Maar je snijd natuurlijk een stuk af, in theorie. Dat dat zou betekenen dat je er eerder moet zijn. Ligt er natuurlijk ook aan hoe groot de omweg is.

Neen , nog steeds niet omdat je over 99.99% van de lichtsnelheid schrijft. Het behalen van de lichtsnelheid is geen lineair maar een kwadratisch proces. Voorbeeld: je zit in en raket die op een raket gemonteerd zit die met de halve lichtsnelheid reist. Je wordt dan afgeschoten met als eind snelheid de halve lichtsnelheid tov. de raket waarvan je afgeschoten bent.. Je totale snelheid is dan 0.7C (dus 0.7 X de lichtsnelheid) Om die laatste 0.01% van de lichtsneheid de behalen moet er nog zeer veel gebeuren. Voor het gemak heb ik de te verwerken G krachten maar even buiten beschouwing gelaten. In SF films gebruiken ze dan inertiedempers. die bestaan alleen nog in SF.

Nee, want volgens deze theorie kan je niet door het centrum van een zwart gat reizen. Het centrum werd in deze theorie beschouwt als een plek waar het aantal ruimte tijd krommingen oneindig is. Je zal hier dus nooit meer weg geraken. Er zijn wel andere theorieën, maar dat is niet wat je vroeg ;-)

Ik heb wat research gedaan en het blijkt dat het niet mogelijk is om door een wormhole heen te reizen... het beste is om het artikel zelf even te lezen, staat vol met goede info zie bron

Bronnen:
http://casa.colorado.edu/~ajsh/schww.html

Nee, niets kan sneller dan het licht!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100