Stel je kan staan op een zwarte zon, is de rest van het universum dan verlicht?

Toegevoegd na 2 minuten:
Even gesteld dat je over de horizon van een zwarte zon heen kan kijken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Laten we het over een zwart gat hebben. Zo kent de rest van de wereld dit verschijnsel... Een zwart gat is een *gebied* in de ruimte vanwaaruit je nooit kunt ontsnappen als je erin zit. De materie die ooit dat zwarte gat vormde, zit *in* dat gebied, maar is dus *kleiner* dan dat gebied. Om je dat voor te stellen: de materie zou zo groot kunnen zijn als een knikker; daaromheen zou een gebied kunnen zijn, zo groot als een voetbal, waaruit niets meer kan ontsnappen. In die zin kun je dus nooit op de rand van een zwart gat staan: daar is niets. Overigens, die rand (van de voetbal, niet van de knikker) heet de horizon van het zwarte gat. Wat je zou zien als je je *binnen* de horizon bevindt, kunnen we niet zeggen. De natuurwetten die wij kennen, gelden niet binnen de horizon. We weten niet welke natuurwetten daar wel gelden. Misschien is er binnen de horizon geen tijd, misschien is er geen ruimte. We hebben geen flauw benul. Het hoogste wat je theoretisch kunt bereiken, is dat je vlak buiten de horizon zweeft. Je hebt dan een gigantisch sterke raketmotor nodig die je omhoogduwt, om te voorkomen dat je door de horizon heen valt, het zwarte gat in. We vergeten even dat je dan blootstaat aan een versnelling van een paar miljoen G. (vervolg in reactie)

Nee... Licht is het gevolg van fotonen, die kun je niet verzinnen... Die zijn er als ze er zijn... Op die zwarte zon, de aarde is zo´n zwarte zon, kun je wel andere sterren zien, dat zijn dan fotonen van daar... En een verlicht universum hebben we op deze zwarte zon al, maar dat is strooilicht vanwege de atmosfeer...

Je kunt niet staan op een zwarte zon, want een zwarte zon is geen zon.

Ik neem aan dat je bedoeld met 'is de rest van het universum dan verlicht' of de hele hemel er verlicht uit zou zien i.p.v. het zwarte universum dat wij nu zien. In dat geval: nee, omdat er zulke grote stukken van het universum leeg zijn is dit donker. Je kunt licht niet zien in leegte, je ziet alleen de bron die het licht uitzend en dat waarop licht reflecteerd. Probeer maar eens de lichtstralen te zien die vanaf een lamp komen, die zie je ook niet, alleen waar het licht op valt, de muren, ramen, vloer enz. zie je. Dus ook op een zwarte zon zie je de rest van het universum als zwart, behalve de sterren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100