Wat is materie in de ruimte?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

- In de ruimte bestaat maar 4% uit zichtbare "normale materie" zoals wij die hier kennen. - 23% van de ruimte bestaat uit "donkere materie" van elementaire deeltjes met ontbrekende massa. Dus niet zichtbaar. - De resterende ruimte van 74% is de "donkere energie" die volgens E=mc² uit het vermoedelijke oerstof bestaat. Dit al is een wonder, en dat je er bent héél bijzonder!

materie in de ruimte is precies hetzelfde als materie hier op aarde,wat ook in de ruimte is. materie =stof=alles.

"Materie" is een ander woord voor "Materiaal". Hiermee worden alle gassen, vloeistoffen en vaste stoffen bedoeld die in de ruimte zweven. De tegenhanger van materie is energie. Hieronder vallen b.v. licht en de kosmische straling. Materie kan in de ruimte samenklonteren tot structuren en zo planeten en sterren vormen. Overigens maakt de aarde en alles daarop ook gewoon deel uit van de materie in de ruimte.

Materie = energie. En omgekeerd. Alle materie/energie bevindt zich in de ruimte zoals wij 'ruimte' gedefinieerd hebben. Op sommige plaatsen zit het wat dichter op elkaar (zoals de aarde, of nog dichter op elkaar zoals in een zwart gat) dan op andere plaatsen (een void of de relatief lege ruimte tussen de sterren/planeten). http://nl.wikipedia.org/wiki/Superholte

Materie is oorzaak aan kromming van ruimte.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100