waarom zijn er planeten en waar dienen ze voor ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ze dienen nergens voor, ze zijn alleen ontstaan door de oerknal (of de schepper, tis maar wat je wilt geloven). Het is ook gewoon geluk dat er leven op aarde is door enkele asteroïden zijn gecrashd op de toen nog niet zo blauwe planeet, waardoor er water is ontstaan op aarde. Toegevoegd na 55 seconden: of je gaat lekker filosoferen, ook leuk.

Als iemand daar een kloppend antwoord op heeft, zou er geschiedenis worden geschreven vandaag!

Planeten zijn er zodat de mens er gezellig astrologische voorspellingen mee kan doen :)

Die heeft Onze Lieve Heer geschapen om ons bezig te houden: je kunt erop wonen, je kunt fantaseren of er leven is op andere planeten, maar vooral vragen over stellen op websites.

Planeten zijn ontstaan toen een grote wolk stof en gas, die ooit ergens rondhing, ging samenklonteren. De grootste klont kwam in het midden te zitten. Dat werd later de zon. De kleinere klonten gingen rond de grootste klont cirkelen. Dat werden de planeten. De grote klont blies in het begin heel hard alle resterende stof en gas naar buiten. Daardoor werden van de binnenste klonten alle lichte elementen weggeblazen. Wat resteerde was voornamelijk steen. De binnenste klonten zijn daardoor rotsplaneten geworden. We noemen ze nu Mercurius, Venus, Aarde en Mars. De grote klont blies wel hard, maar de buitenste klonten waren te ver weg om daar veel last van te hebben. Daardoor konden zich daar wel veel gassen verzamelen zonder te worden weggeblazen. De buitenste klonten zijn daardoor gasplaneten geworden. We noemen ze nu Jupiter, Saturnus, Uranus en Neptunus. Heel ver weg ontstonden nog wat kleine klontjes. Zo ver weg was bijna niets meer, en wat er was, bevroor. Die kleine bevroren klontjes noemen we nu kometen. Ze zitten voornamelijk in de Oortwolk en de Kuipergordel. Sommige van die bevroren klontjes zijn toevallig wat groter. Pluto is daarvan een voorbeeld. Eén verzameling klonten is er niet in geslaagd samen te klonteren tot een rotsplaneet. Dat kwam doordat Jupiter zoveel zwaartekracht had, dat hij elke poging tot samenklonteren saboteerde. Zo bleven miljarden rotsblokken over, in plaats van een vijfde rotsplaneet. Die rotsblokken noemen we nu asteroïden of planetoïden. Tot zover het waarom. Waar ze voor dienen? Nergens voor. Waarom zou alles een nut moeten hebben? Die klonters, die wij nu planeten noemen, *zijn* er gewoon.

De planeten houden een groter geheel bij elkaar. Net zoals bij de microcosmos.

Elk vraag die begint met "waarom" is er een antwoord: Waarom niet... Ze zijn er gewoon, daarmee uit... er komt geen waarom of hoe aan te pas... Ze zijn er gewoon, punt... En ze dienen nergens voor, er is niets dat ergens voor dient... Er is gen nut en geen doel... Voor jou wel, maar ten opzichte van planeten doet de persoon er niet toe... Wist je dat het universum niet om jou draait?

bvb zuurstof (bomen ) zonder bommen geen zuurstof

Planetenstelsels zijn uitgebalanceerd. Als je een planeet weg zou halen, zou de zwaartekrachten anders werken. Misschien zou er dan zelfs geen leven zijn op aarde, of misschien ander soort leven. Als je onze maan zou weghalen, is er geen eb en vloed meer. Maar wat dan nog meer niet?

Je kan net zo goed vragen waarom we leven en waarom het universum bestaat en waarom de Planck constante 6,62607*10^-24 J*s is of waarom de '2' in de macht van de straal in de wet van coulomb (Fc= k*((q1*q2)/r^2)) zo waanzinnig perfect daadwerkelijk een kwadraat schijnt te zijn. Je kan deze vraag beter onder de categorie 'religie' plaatsen. Er is zeker een natuurkundige verklaring van hoe ze gevormd zijn (zie Cryofiels antwoord bijvoorbeeld), waar ze vandaan komen, waar ze van gemaakt zijn etc. Maar 'Waarom bestaat X?' zou je aan je pastoor moeten vragen. (vul voor X vooral iets willekeurigs in; Mens, Aarde, Universum, Planeet, etc.) Ik vind de uitleg dat ze er zijn voor het geval Barbequor honger krijgt net zo goed als iedere andere.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=L-V8Zi4xJvw

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100