de steren die wij zien branden staan ze nog aan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wel ....de kans dat die nog bestaan is zeker 99,99% : Wij kijken inderdaad in het verleden , maar wat men niet altijd vertelt is dat wij met het blote oog maar een beperkt aantal sterren kunnen zien en dat zijn op één uitzondering (de Andromeda nevel) allemaal sterren uit onze Melkweg ....en de meeste de nog dichtere ook. Ik heb nog bijna nooit gehoord van uiteenspattende sterren en super nova's in onze buurt de laatste honderden jaren in de geschiedenis ....dus ik ga er ook niet van uit dat die dichtere sterren niet meer bestaan ( maar het kàn wel). Sterren en zo die we alleen met een sterke sterrenkijker kunnen zien en die op miljoenen tot miljarden lichtjaren van ons staan is een ander paar mouwen ...die kunnen al lang verdwenen zijn omdat hun licht ons pas na miljoenen en miljarden jaar bereikt. Maar de sterren die wij kunnen zien bestaan nog ....er zijn er wel een paar die op de rand van sterven ,uitdoven en ontploffen staan .....maar in de astronomie betekent op het punt... dat het nu kan gebeuren , maar evengoed over 100.000 jaar en meer.

Sommige wel andere niet. De allereerste sterren werden 13,4 miljard jaar geleden geboren. Duitse wetenschappers denken dat sommige van deze sterren nog steeds schijnen. Zij maakten verschillende computersimulaties om te onderzoeken hoe de eerste sterren eruit zagen. Daaruit blijkt dat de allereerste gasbollen niet alleen grote reuzen waren, maar dat er ook kleinere exemplaren ontstonden. De huidige theorie is dat de allereerste sterren in het universum gigantische hyperreuzen waren, die al na een paar miljoen jaar explodeerden als supernova’s. Daarom vermoeden wetenschappers dat de eerste sterren vandaag de dag niet meer bestaan. Toch kan een ster gemakkelijk een periode van 13,4 miljard jaar overleven, maar dan moet deze ster een kleine gasvoorraad hebben en deze langzaam verbranden. Oftewel: de ster moet letten op zijn gewicht.

Sommigen wel, maar sommige ook niet. Het schijnt soms duizenden tot miljoenen jaren te duren voor het licht van de ster bij ons op aarde te zien is. Je kan je dan wel voor stellen dat die ster er dan dus eigenlijk niet eens meer hoeft te zijn. De zon, staat zelfs al iets veder als dat wij zien dat hij staat! Dat betekend dat wij dus niet de "realiteit" zien. Een ster kan dus ook al een super nova zijn of zelfs al gedoofd zijn.

Nee mischien niet. Want als deze ster miljoenen lichtjaren bij ons vandaan staat duurt het lang voor dat het licht van de ster ons bereikt dus dan kijk je naar iets wat mischien al wel duizenden of miljoenen jaren niet meer bestaat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100