wat zit er achter het zwarte gat in het heelal ??????

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het zwarte gat werkt als een soort lens doordat het licht van lichtbron achter het gat naar elkaar toe bundelt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwaartekrachtlens
http://nl.wikipedia.org/wiki/Zwart_gat
http://www.allesoversterrenkunde.nl/conten...

'achter het zwarte' zit gewoon de rest van het heelal. Een zwart gat is geen gat, maar een gebied waar de zwaartekracht zo sterk is dat licht er naartoe getrokken wordt. Er komt geen licht weg van die plek, en is dus is het daar en in de omgeving zwart. Zwarte gaten ontstaan als bv sterren imploderen: De zwaartekracht wordt lokaal zo sterk dat alle moleculen naar het centrum worden getrokken. Dat versterkt de zwaartekracht etcetc. Het zijn punt-objecten in de ruimte, met een gebied waar de sterkte van de zwaartekracht hoog genoeg is om licht er naartoe te trekken er omheen.

Achter het zwarte gat zit alles wat al eens in het zwarte gat verdwenen is...

Wat er achter zit is wat er voor zit... Een zwart gat is een fysisch verschijnsel net als bijvoorbeeld een voorwerp... Er is voorkant en achterkant ook bij een zwart gat... en boven en onder... Links en rechts... Je moet er alleen niet te dicht bij in de buurt komen, dan wordt je gespagettied...

Er is meer dan één zwart gat in het heelal. Achter zo'n zwart gat gaat het heelal gewoon verder.

nog meer zwart

Dit is niet gekend, er is nooit een iemand in geweest. In theorie zou daar een nieuw heelal kunnen zitten die is onttrokken aan ons bekende heelal (of een ander?). Of daarbij ook zwarte gaten zitten is mogelijk. Volgens mij kunnen twee zwarte gaten elkaar opheffen tot niets. Je moet dan wel het heelal als oneindig beschouwen. De kans kan dan niet klein zijn dat ik gelijk heb. Maar de filmwereld staat daarin wel verder dan de wetenschap.

Bronnen:
Mijn gedacht

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100