Bij het plaatsen van een correctie heb ik per ongeluk mijn eigen antwoord gewist! Dank voor de 2 plussen daarvoor. :) Hier een tweede keer:
Volgens de huidige theorie kan niets sneller dan het licht reizen. Niets met massa, niet zonder massa, zelfs informatie kan niet sneller dan het licht overgebracht worden.
Massaloze deeltjes, waaronder fotonen, hebben geen rustmassa en reizen daarom altijd met de snelheid van het licht. Deeltjes mét massa kunnen nooit met de lichtsnelheid reizen, want er is een oneindige hoeveelheid energie nodig om ze hiertoe te versnellen.
Tot voor kort werd gedacht dat neutrino's massaloos waren en dus met de lichtsnelheid bewogen, onlangs is echter aangetoond dat ze toch een hele kleine massa hebben.
De vraag was dus of ze met de lichtsnelheid bewogen of net daaronder. Ze konden volgens de theorie in ieder geval niet snéller dan het licht, want dat is in de natuurkunde ten strengste verboden!
Dat lijkt nu toch te zijn gebeurd. Het is dus interessant of dit experiment herhaalt kan worden door anderen, want dat zou aardig wat op zijn kop zetten!
In je vraag suggereer je dat Einstein heeft beweert dat de lichtsnelheid alleen geldt voor dingen die massa hebben. De lichtsnelheid geldt echter voor alles. (denken we)