Als er geen lucht is in de ruimte wat is er dan

Weet jij het antwoord?

/2500

Op wat planeten, meteoren, sterren, satellieten na niks.

Wat bedoel je met lucht en ruimte ? De atmosfeer op de aarde of de zuurstof in het bijzonder. (vast niet de ruimt als in "buiten de dampkring) In beide gevallen zouden mensen iets anders gebruiken voor de ademhaling. Dat zou de evolutie wel geregeld hebben. Anders zouden we uitsterven. Als er geen luchtdruk zou zijn, dan zouden we denk ik wat wiebelig worden. Om ons heen hebben we aan alle kanten 1 bar druk, dat houdt je zowel voor als achter tegen. Alles zou wel sneller verplaatsen en minder afremmen, omdat tegelijk ook de weerstand ontbreekt. Allemaal een superworp en supersprong. Je verbruikt minder energie nodig, dus minder voedsel. Tenzij je weer meer energie gebruikt om niet om te vallen. Maar even door-filosoferend: minder voedsel, minder te verbouwen, minder honger. Tenzij de mens een manier van ademen (ipv zuurstof) heeft die weer veel meer energie kost (bacteriën geven de voorkeur aan zuurstof, als ze zowel met als zinder zuurstof kunnen leven. Dat kost minder energie) Ben benieuwd wat anderen bedenken..

Niets, dus vacuüm.

Ruimte/kosmos/universum/heelal? Het heelal zit "vol" met materie en energie. Met de hedendaagse kennis is het opgebouwd uit grote groepen superclusters en clusters, die samen met slierten sterrenstelsels een draderig netwerk vormen waartussen zich enorme superholtes bevinden. Daarin bevinden zich weer duizenden sterrenstelsels. Al met al zeer gecompliceerd voor de leek. Vergeet daarbij niet de diverse soorten straling en de zaken die ik weer vergeten ben.

donkere energie en donkere materie, alleen weten ze nog niet wat dat is en natuurlijk normale materie

In zeer lage dichtheden en enorme hoeveelheden komen allerlei deeltjes voor: fotonen, neutrino's, atomair en moleculair waterstof,vrije protonen en elektronen. In de ruimte kunnen ook reuzewaterstofatomen (0,3 mm doorsnede) voorkomen die ontstaan op plekken met veel protonen en vrije elektronen. Sterren ontstaan uit grote wolken moleculair waterstof. Verder is er nog de ruimte zelf die zelf ook allerlei eigenschappen heeft, die de ruimte in het universum onderscheiden van een willekeurige mathematische abstracte ruimte. Om de modellen voor sterrenstelsels en kosmologische modellen kloppend te krijgen moet er ook "materie" aanwezig zijn die niet te vinden is met meetinstrumenten, maar zich kenbaar maakt doordat de som van de massa van alle waarneembare sterren, stofwolken en zwarte gaten niet voldoende is om de sterrenbewegingen te verklaren. De donkere energie wordt veronderstelt de versnellende uitdijing van het heelal als geheel te verklaren. Van de laatste twee is eigenlijk niets bekend, het zijn slechts veronderstellingen om modellen kloppend te krijgen. Toch was ook het neutrino eerst ook zo een soort lapmiddel om vergelijkingen kloppend te krijgen en is het deeltje later aangetoond. Mogelijk komt de aard van de donkere materie en energie later nog aan het licht.

In de lege ruimte is er niets anders dan ruimte, die leeg is.

Op het allerkleinste niveau heeft ruimte een korrelige structuur (Plancklengte zeg 10 min 35 (0, en dan 35 nullen) en is gevuld met deeltjes die komen en gaan (soort ruimteschuim), ruimte vertegenwoordigd een soort energie. Helaas is onbekend wat de bron is en waarom dit is zoals het is. Daarom deidt de ruimte ook uit, terwijl je door zwaartekracht zou verwachten dat ruinte zou gaan krimpen......

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100