We zagen zojuist iets door de lucht vliegen,'t flitste meerdere kleuren en leek ver weg,als 'n sateliet? Wat zou dan kunnen zijn? Het vloog snel.

't vloog sneller als 'n sateliet,van 't westen naar 't oosten..heeft iemand 't ook gezien?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hmmm, even denken. Sneller dan een gewone satelliet, schrijf je. Een satelliet die in een *lage* baan zit, trekt in ongeveer tien minuten van horizon naar horizon (als hij redelijk recht boven je hoofd overkomt). Maar je stelde je vraag om 00:06, en rond dat tijdstip kun je geen lage satellieten meer zien - althans niet begin oktober. Die lage satellieten zitten dan namelijk ook al in de schaduw van de aarde, en worden dus niet meer door de zon beschenen. Satellieten in een *hogere* baan worden, ook begin oktober, nog wél door de zon beschenen. Maar hoe hoger de baan van de satelliet, hoe langzamer de satelliet zich beweegt - dus dat kan het ook niet zijn. Een vliegtuig zou eventueel nog wel kunnen - soms hoor je ze niet. Vuurwerk is mogelijk, maar lijkt me niet zo waarschijnlijk. Een andere mogelijkheid is dat je een vallende ster (meteoor) hebt gezien. Sommige zijn niet een simpele streep, maar een vurig puntje dat feller en minder fel wordt, en dat zelfs kan opsplitsen in meerdere vuurpuntjes wanneer de meteoor uit elkaar valt. Dat geldt vooral voor de wat grotere meteoren. Het laatste wat me te binnen valt, is dat het een aardscheerder zou kunnen zijn. Dat is een meteoor die niet geheel verbrandt in de atmosfeer, en ook niet op aarde neerstort, maar die als het ware de hogere lagen van de atmosfeer schampt, om daarna weer verder te vliegen, de ruimte in. Gedurende zijn tocht door de atmosfeer gloeit zo'n aardscheerder op, breekt wellicht zelfs in stukken, waarna hij uitdooft als hij de atmosfeer weer verlaat.

Ruimteafval mischien?

Het is een UFO: een unidentified flying object. Hoeft niet perse buitenaards te zijn hoor, gewoon een vliegend object waarvan jij niet kan verklaren wat het geweest kan zijn. Misschien was het wel een vliegtuig, iets militairs, kan ook een helicopter geweest zijn...of misschien een chinese ballon....lastig te zeggen! Persoonlijk zou ik denken aan een heli. Je kunt eventueel checken of de Life Liner van het Mobiel Medisch Team een melding heeft gehad bij jou in de buurt.

ik dacht dat ik overlaatst iets gehoort had over een sateliet die terug naar de aarde zou komen

Misschien zag je wel gewoon vuurwerk

Waar ik aan denk is een meteoriet of ook wel een vallende ster die onze atmosfeer bereikte en daardoor overhit raakte en verbrandde. Kheb dat ook wel vaker gezien en dat kan erg indrukwekkend zijn :) ik heb ook iets gehoord over de komeet elenin die de aarde nadert. In het bericht stond dat het er op leek dat deze uitelkaar aan het vallen was aangezien hij minder verlicht leek te zijn.. maargoed ik denk bij Jou bericht meer aan iets als een vallende ster :)

Ik heb het niet gezien het kan ook een vliegtuig zijn. Ps: woon je misschien dichtbij een vliegveld of vliegbasis dan heb jegelijk je antwoord (nouja bijna dan)

Het zou een Thais lampion kunnen zijn geweest. Een soort kleine heteluchtballon van papier.

Bronnen:
http://www.thaiselampionnen.be/

Het zal waarschijnlijk een meteoriet zijn geweest die verbrandde toen het onze atmosfeer binnendrong. De kleuren komen dan waarschijnlijk van bepaalde stoffen in de meteoriet. Vuurwerk komt bijvoorbeeld ook aan zijn kleur en effecten door stoffen als magnesium, wat fel wit licht geeft, of fosfor, wat een groenige kleur heeft geloof ik, ik ben geen expert, maar veel van dat soort stoffen komen ook wel ergens in de ruimte voor.

Gewoon een vliegtuig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100