Kan een zwart gat te zwaar worden?

Toegevoegd na 16 uur:
Zo zwaar dat hij ontaard in een Big Bang

Weet jij het antwoord?

/2500

Hij doet niet anders. Trekt alle massa eromheen naar zich toe.

Nee maar het kan wel te vies worden.

We weten niet zo veel over een zwart gat maar het word niet groter het steren enzo opslurpt dus het lijkt mij logisch dat het zwaarder word maar er gebeurt toch niks want in de ruimte is geen zwaartekracht

In het centrum van elk sterrenstelsel staat wel een superzwaar zwart gat van miljoenen sterrenmassa's. Kan verder geen kwaad, lijkt me :) Of zoiets tot een soort big-bang uit zou kunnen groeien... Dat weet vast niemand. Maar het lijkt me niet, big-bang was van een andere orde van grootte. Stel dat een heel zwaar zwart gat 100 miljoen sterrenmassa's bevat, dan is dat nog maar 1/000 van de massa van een heel sterrenstelsel (dark matter even buiten beschouwing gelaten). Stel dat er 100 miljard stelsels zijn, stel dat de meeste materie/antimaterie elkaar in de eerste seconde van het heelal hebben vernietigd... dan zou de big-bang al minstens 10^22 meer "massa" hebben gehad dan een superzwaar zwart gat. Toegevoegd na 21 minuten: In verhouding... 10^22 is zowat gelijk aan de massa van een mens ten opzichte van de massa van de aarde.

Bronnen:
http://www.stsci.edu/~marel/abstracts/abs_L3.html

Volgens de huidige theorieën zijn er geen grenzen aan de massa van een zwart gat, itt tot een ster. Dus je vraag blijft onbeantwoord, tot er een nieuwe theorie is, of de bigbang inderdaad plaats vindt (want dan zullen we het mogelijk niet overleven :P)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100