Kunnen we in toekomst sneller reizen dan licht?

Weet jij het antwoord?

/2500

misschien wij zullen het misschien meemaken maar ja je kan ook vragen of we later onsterfelijk kunen worden ik zelf denk dat er later veel meer is dan nu later is een tv misschien antiek

Nee, een deeltjesversneller kan wél veel, maar sneller reizen dan het licht, daar komen wij zeer zeker niet aan.

Nee, want je hebt al oneindig veel energie nodig als je de snelheid van het licht wilt benaderen. Laat staan bereiken. Er overheen gaan is helemaal onzin. Als 't licht ooit sneller of langzamer gaat in de toekomst (die snelheid zou nl. best eens afhankelijk kunnen zijn van zaken als tijd, diameter van het heelal, ...), dan blijft 't precies even moeilijk om die snelheid te halen.

Als het mogelijk zou zijn, dan denk ik niet dat ik het ooit zou meemaken.

Dat is natuurlijk een hele actuele vraag. De relativiteitstheorie van Einstein dicteerde dat de snelheid van het licht absoluut was. Een fysische grens. Sneller kon niet. Nu blijkt ineens dat wetenschappers bij het CERN in Zwitserland hebben gemeten dat een subatomair deeltje dat een neutrino wordt genoemd, zich sneller dan het licht heeft verplaatst. Wereldwijd zal nu de komende tijd koortsachtig worden getest, gemeten en hermeten of dat waar is of dat er toch een slordige rekenfout ingeslopen is. Mocht het waar zijn dan heeft dat nogal impact. De relativiteitstheorie kan de prullenbak in als het toch mogelijk blijkt te zijn dat deeltjes zich sneller dan het licht kunnen voortbewegen. Tja, en als dat zo is, dan sluit ik niet uit dat er ooit een tijd komt dat we kunnen reizen à la Star Trek, al zal er nog heel wat water door de Rijn stromen voordat het zover is.

Ze hebben laatst ontdekt dat deeltjes sneller kunnen gaan dan het licht ofzo. Maar voordat mensen ook sneller kunnen reizen dan het licht zijn wij allemaal al dood denk ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100