Is het waarschijnlijk dat het leven op aarde bij de noord of zuidpool begonnen is?

Die verhalen dat het leven in de oceaan begonnen is dat ken ik zolangzamerhand wel.Maar waar was de eerste plek?
De aarde begon als hete planeet, maar het lijkt mij dat de aarde bij de rotatie as toch het eerste afkoelde tot een geschikte temperatuur

Toegevoegd na 42 minuten:
het leven in de oceaan begon toch niet overal in zee als een grote oersoep? Er moet toch ergens een beginnetje zijn.Eendekroos in een sloot is toch ook niet gelijk overal?

Toegevoegd na 1 dag:
Dat eende kroos niet hetzelfde is als oersoep weet ik ook wel, maar het is even een voorbeeld.
Het leven kan toch niet overal tegelijk begonnen zijn, net zoals het nu op aarde ook niet overal is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn tientallen theorieën over het ontstaan van leven op aarde. Sommige geleerden zeggen dat de eerste abiogenese juist warmte nodig had, anderen juist koude. Kortom, geen zinnig woord over te zeggen, dat weten we echt niet.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Abiogenesis

Ik denk dat zodra de omstandigheden goed waren voor het ontstaan van leven dat dit inderdaad op vele plekken ongeveer tegelijk (tegelijk op geologische tijdschalen betekent verschillen van miljoenen jaren) plaatsvond. De aldus ontstane leven ging elkaar beconcurreren.... Dit proces is nog steeds aan de gang. Het heet evolutie. Overigens, eendekroos is heel wat anders dan een "oersoep" van chemicaliën die onder bijvoorbeeld invloed van bliksem nieuwe reacties en verbindingen aangingen.

Volgens de makers van Star Trek was het in Frankrijk en volgens de Bijbel ergens in het midden-oosten.... iig: Ik denk niet dat je echt kan spreken van een 'moment' waarop je kan zeggen 'aha dit dinges leeft nu'. Het ontstaan van aminozuren op zich was al een langdurig proces. Laat staan dat die samen voegen tot eiwit vormen, RNA en DNA. Tussen de vorming van het eerste aminozuur en het eerste eiwit zat waarschijnlijk genoeg tijd om aminozuren over zo ongeveer de hele planeet te verspreiden. Om nog maar te zwijgen van alle combinaties die later vormden voor je daadwerkelijk iets hebt dat in de verste verte op een cel lijkt. Gegeven de enorme tijdschaal waar je over praat is dat echt niet meer te achterhalen. De oudste fossielen dateert men niet op een dag oid maar op een paar miljoen jaar... je kan niet echt 1 fossiel aanwijzen als 'de oudste' en nog veel minder concluderen dat dar het leven dan dus moet zijn ontstaan. Zelfs als je een tijdmachine had zou dat niet te achterhalen zijn. maw: je kan nu niet meer achterhalen waar het level op Aarde begonnen zou zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100