hoe kan de zon in het westen opkomen?

In oude egyptische teksten heeft met het over een tijdperk waar de zon nog opkwam in het westen en onder ging in het oosten. Ook toekomst voorspellingen hebben het over en tijd dat de zon weer opnieuw op zal komen in het westen en onder zal gaan in het oosten.
Als deze verandering zou plaatsvinden Wat is daar voor nodig om dat te laten gebeuren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat gebeurt als de polen omdraaien, een fenomeen dat zich eens in de zoveel duizend jaar voordoet.

Met een botsing door een klein hemellichaam zoals een maan zou het misschien wel lukken om de draairichting van de Aarde te veranderen, maar ik denk dat de mensheid dat niet zou overleven.

Sinds het ontstaan van de aarde draait deze dezelfde kant op. Er is dus nooit sprake geweest van een zonsopgang in het westen. De draaiingsrichting van de aarde kan alleen veranderen door een enorme impuls van buitenaf, zoals bijvoorbeeld een botsing met een ander hemellichaam. Hierbij zou echter zoveel energie vrijkomen dat al het leven op aarde vrijwel zeker zou worden weggevaagd. Heinzzz schrijft dat de polen van de aarde eens in de zoveel duizend jaar omdraaien. Dit betreft echter niet de geografische, maar de magnetische polen!! Als dit gebeurt wijst je kompas de andere kant op, maar de zon komt nog steeds in het oosten op...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100