tot hoever kan je door het helal zweven

Weet jij het antwoord?

/2500

Tot de plek waar het eindigt. Maar waar dat is, weet niemand.

totdat je zuurstoffles leeg is Toegevoegd na 51 seconden: niemand weet hoe groot het heelal is, maar het is in ieder geval heel groot.

Tot hoever je wilt. Hopelijk zul je ver zweven.

Een uur of twee, of je moet meerdere pillen hebben :)

Oneindig! Als je tenminste over de juiste apparatuur kan beschikken....

Tot heden toe nog niet verder dan tot aan de maan. Ik weet trouwens niet eens, of je in dat opzicht wel van heelal kunt spreken.

Totdat je op een meteoriet knalt en het lampje bij jou uitgaat .

Oneindig, het eind zal je namelijk niet mee maken.

Dit is vergelijkbaar met "hoever kan je rechtdoor vliegen over het aardoppervlak?" Antwoord: dat kan je tot halverwege; als je verder door gaat kom je weer dichter bij waar je begon, doordat het oppervlak gekromd is over de derde dimensie. Volgens sommige wetenschappers is het volume van het heelal is ook ongeveer hetzelfde gekromd maar over een vierde dimensie. In het heelal kan je dus ook niet verder dan halverwege.

Dat hangt van je snelheid af. Zolang je leeft zul je dan die snelheid aanhouden (want er is niks om je af te remmen of te versnellen), dus ook je leeftijd speelt een rol. Het aantal uren dat je leeft keer en aantal kilometers per uur dat je aflegt is dan hoe ver je kunt komen. Het zal hoe dan ook maar een piepklein stukje zijn, relatief. Toegevoegd na 1 minuut: Vermoedelijk kom je al ver voor die tijd om van de honger, maar laten we het maar even zuiver theoretisch houden.

In theorie zou je oneindig kunnen zweven. Maar ja, als je het echt doen wilt heb je wel wat apparatuur nodig. En op dit moment kan je dus niet veder dan de afstand van de aarde naar de maan zweven. En dan vraag ik me nog iets af. Er is in het heelal niets qua lucht, dus zal je ook niet ver komen. Daarvoor heb je namelijk een bepaalde snelheid nodig. Kijk maar naar zweefvliegtuigen of roofvogels. Zij hebben opstijgende warme lucht nodig om verder te komen.

Tot zover je maar wilt, ook als je doodgaat zul je nog steeds zweven. Misschien is het wel zo koud dat je bevriest en uit elkaar spat door een botsing maar dan nog zul je in heel veel deeltjes zweven. Ik zou het in ieder geval niet als vakantie aanraden lol

Een behoorlijk stukje, sowieso kun je al 13.7 miljard lichtjaar 1 kant op zweven. Doordat het heelal uitdijt is dit eigenlijk al 45 miljard lichtjaar. Stel dat je met de snelheid van het licht zweeft dan doe je hier dus 45 miljard jaar over, ik zou maar opschieten. Als je op dit punt aankomt ben je tot de grens gekomen van het zichtbare heelal. Zeer waarschijnlijk kun je na dit punt gewoon verder zweven.... Misschien is het zichtbare heelal maar een miljardste deel van het totale heelal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100