Wat zijn de nadelen als de aarde sneller gaat draaien

Weet jij het antwoord?

/2500

ja de dagen worden korter. dat is niet erg maar het weekend ook!!

Je word snel oud...

volgens mij gaat ons hele systeem dan overhoop ik heb trouwens ooit gelezen dat de aarde niet steeds sneller maar steeds LANGZAMER gaat draaien, tgv de getijden die het gevolg zijn van de maan. Wij gaan echter niet meemaken dat een dag meetbaar langer duur, het gaat gelukkig HEEL langzaam. Toegevoegd na 8 minuten: hierbij nog een aantal aardige links, het schijnt dat de zon ook invloed heeft (1/1000 sec per etmaal) en ergens anders vond ik 1 uur erbij per 150 miljoen jaar maar ik weet niet of dat wetenschappelijk bewezen was

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Aardas
http://nl.wikipedia.org/wiki/Maan

Dat iedereen dan "Hans Klok"-haar krijgt en iedereen misselijk wordt!!! Maar idd hij gaat heeeeeeeeeeeeeeeeel langzaam langzamer!!!

Vooreerst : sneller draaien? Rond haar eigen as? Rond de Zon? Rond de Melkweg ....en verder. De Aarde draait vlugger om haar eigen as dan twee jaar geleden. (door de aardbeving in Chili ) ,maar dit gaat over honderdsten van seconden. We zullen er dus niets van merken . (Het is niet onmogelijk dat de Aarde ook een factie trager zou draaien op een gegeven moment ( De Drieklovendam in China , zou daar voor verantwoordelijk kunnen worden) Trouwens niemand ‘voelt’ dat wij draaien. Gevolgen zouden kunnen zijn (in minieme mate) : dat de dag een fractie korter wordt . Dat de klok en bijbehorende systemen (kalender) ontregelt wordt. Verder weinig . Onze buurplaneten draaien ook om hun as met een andere snelheid. Moest de Aarde tienmaal vlugger rond haar as draaien… dat zou wel implicaties met zich brengen : maar grote verschillen zijn nog nooit geconstateerd en zijn onwaarschijnlijk. De Aarde draait ook om de Zon in 365,26 dagen. Dit wordt bijgesteld om de vier jaar (schrikkeljaar) en wordt heel soms nog eens bijgesteld ( is onlangs gebeurd ....herinnert U zich die extra seconde op Oudejaar). Maar ook hier zou er niks bijzonder gebeuren zolang alles binnen proporties blijft. De aantrekkingskracht tussen Aarde en Zon zorgen voor een vrij constante beweging. Hypothetisch is het wel mogelijk dat wij uit koers geraken ... bijvoorbeeld bij het binnendringen van een andere ster in ons Zonnestelsel ....en dat zal ooit gebeuren .... maar dat zal niet voor de eerste 100 miljoen jaren zijn. Toegevoegd na 1 minuut: link : draaien van de Aarde link 2 :Aarde draait vlugger

Bronnen:
http://mediatheek.thinkquest.nl/~kl031/hoe...
http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Wetensch...

Als de rotatie veel langer duurde, zou de kant van de aarde die naar de zon gericht was gloeiend heet worden terwijl de andere kant zou bevriezen. Als de dagen daarentegen korter waren en misschien maar een paar uur zouden duren, zou de snelle rotatie van de aarde aanhoudende stormen en andere schadelijke effecten veroorzaken.

Dood en verderf... Verstoring van een systeem dat over miljarden jaren is geëvolueerd.

Sneller om zijn as? Het verschil in aantrekkeingskracht op de evenaar t.o.v. de polen worden groter. Rond de evenaar is de middelpuntvliedende kracht het grootst du daar zal je gaan merken dat je minder zwaar gaat worden dan op bijvoorbeeld de noordpool. Dagen en nachten volgen elkaar sneller op, planten zullen sterven en andere weer beter groeien. Alles al zich opnieuw aan moeten passen. Als alles tenminsten binnen redelijke grenzen blijft. Denk eens aan de getijden en atmosfeerstromen (het weer).

Daar weet ik wel een goede grap over. Wat gebeurt er als de aarde 30x zo snel gaat draaien? Dan zijn de vrouwen iedere dag ongesteld en dan krijgen wij (de mannen) iedere dag salaris.

dan word je sneller ouder

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100