waar kunnen de ringen van planeten allemaal uit bestaan?

waar kunnen de ringen van planeten allemaal uit bestaan.
dit hoeft dus niet alleen in de ringen van de planeten in ons zonnestelsel te zitten, maar ik bedoel ook wat zou kunnen.

welke zijn er allemaal al,
en welke zouden er misschien kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Der ringen van de gasplaneten (Saturnus , Jupiter, Uranus en Neptunus ) bestaan uit stof en gruis (waarschijnlijk van meteorieten ) en uit ijs (mogelijks water- en droog ijs en gas). Een mogelijke ijle ring rond Mars bestaat uit stof alleen , waarschijnlijk afkomstig van de maantjes Phobos en Deimos). Alleen de ringen van Saturnus zijn zichtbaar vanaf de Aarde Die ringen rond Saturnus zijn eigenlijk niet breed : zo'n 20 km , maar er zijn er wel talrijke Er is een kans dat (dwerg)-planeet Pluto ook een ring heeft ,maar is nog niet bevestigd Het is ook niet uitgesloten dat zelfs de Aarde ,Venus en Mercurius een stofring gehad hebben in een ver verleden. Ijs en gas zijn daarentegen niet meer mogelijk op Mars door de hogere temperatuur (nabijheid Zon) Buiten ons Zonnestelsel zijn voorlopig nog geen ringen gezien ... maar er zullen er ongetwijfeld nog talloze zijn.

Voornamelijk gas, steen en andere materie.

stof, ijs, stenen.

Er zijn sinds de ontdekking van de ringen van Saturnus,twee theorieën van het materiaal dat ringen om een planeet vormt. In de 19 eeuw stelde Edward Roche voor dat het om het puin van uiteengerukte manen ging. Deze theorie heeft als gevolg dat er zich rond alle hemellichamen ringen kunnen vormen. Mogelijk hebben,Venus,Mars,de aarde of zelf de zon zeer dunne ringen! Een tweede theorie omtrent de oorsprong van de ringen werd in de 18e eeuw geformuleerd door Laplace. Hij dacht dat de ringen van Saturnus samen met de maantjes van de planeet gevormd worden uit protoplanetaire nevel die protoplanetaire nevel ontstaat rond onregelmatigheden grote gasvormige protoplaneten met om zich heen een schijf van materiaal.

Je kunt alles ondervangen met de term ruimtepuin...

alles kan in de ringen zitten, misschien zelfs planeten(of een massieve ring)

De ringen kunnen uiteindelijk elke vorm van bekend materiaal bevatten. steen, ijzer, goud, diamant, etc. Toegevoegd na 3 minuten: alle materialen zijn door sterren gemaakt. Dus wanneer er een ster ontploft kunnen deze materialen in de ruimte worden weggeslingerd en weer worden opgevangen door de zwaartekracht van een planeet/ster.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100