Wat gebeurt er al je in lava terecht komt?

Verbrand je dan, of smelt je?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk kook je. Een mens bestaat voor ca. 70% uit water. Ik denk daarom dat je ontploft. De expansie van water naar gas is 100 voudig uit mijn hoofd gezegd. Maar verder zul je verbranden. Een mens bestaat ui biomassa en dit is een combinatie van kool-waterstoffen met diverse andere elementen. En dat is tegelijkertijd waarom we verbranden. Alleen elementen kennen een smeltpunt.. en dus een verdampingspunt. Ter info, een element is een enkelvoudige stof die vermeld staat op het periodieke stelsel. Dus als we in lava vallen, dan exploderen we, dan verbranden we en daarna smelten zelfs de atomen waaruit we bestonden en is al het water verdampt. Wat er in ieder geval gebeurt is dat je dood bent.

Mensen smelten niet zo goed. Je verbrandt.

Je verbrandt en komt heel snel in shocktoestand waardoor je het verder niet zo bewust meer meemaakt. Immers is bij brandwonden met 20% shocktoestand, bij lava gaat het nog sneller (lijkt me zo).

Eerst verbrand je. Daarna wordt je vernietigd...

Je verbrandt. Sterker nog: Zo goed als alle mensen branden op als ze eenmaal "aan" zijn; de energie die vrijkomt bij het verbranden van je lichaamsvet is genoeg om alles wat niet uit zichzelf blijft branden te laten verdampen of mee te laten gaan...

Die hitte is zo hopog dat je verbrandt, smelten duurt langer, daar heb je de tijd niet eens voor

mensenlijke bewijzen zijn er te vinden op deze planeet een eiland die ineesn overspoelt werd door lava de mensen zijn verkoold : alsof ze nix van de lava gemerkt hebben het zijn levende standbeelden geworden

Je zal verbranden, maar dat maak je niet meer levend mee. Vóór je de lava raakt ben je al dood door de hitte.

Je moet het vergelijken met een crematie maar dan vele malen sneller. Menselijk lichaam bestaat voor het grootste gedeelte uit vocht. Het vocht verdampt de rest verbrand.

Wanneer je in aanraking komt met lava dan verbrand je, door heet gas dat uit de vulkaan komt verdamp je. Overgens zul je van beide niet veel merken, door de hoge temperatuur barsten je longblaasjes en ben je vrijwel gelijk dood. De lugubere gevolgen werden ontdekt in de boothuizen van Herculaneum, grote boogvormige stenen ruimten aan de toenmalige zee. Vanaf 1982 zijn daar ruim driehonderd lijken aangetroffen. ‘Die mensen zijn daarheen gevlucht in de hoop niet bedolven te worden en misschien weg te komen’, verduidelijkt Moormann. ‘Ze werden door het hete gas niet verbrand, maar verzengd.’ Binnen seconden verdampte al het vocht in hun lichaam, dat in verkrampte houdingen werd geconserveerd onder de luchtdichte laag lava. Verder in het stadje zijn amper lijken gevonden, zodat wordt aangenomen dat de meeste van de vier-, vijfduizend Herculanensers hebben kunnen vluchten. In Pompeii, zo’n twintigduizend inwoners, zijn ruim 1100 mensen omgekomen. Hun lichamen zijn vergaan, omdat door de aslaag boven hen wél zuurstof kon dringen. Slechts natuurgetrouwe afdrukken bleven hier over.

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/archief_gratis/ar...

Daar merk je helemaal niets van, binnen een seconde ben je voledig verbrand en verschroeid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100