Wat is dit schijnbare rasterpatroon in de Atlantische Oceaan ten westen van Ierland dat zichtbaar is op de sattelietstand van Google Maps?

Het lijkt een soort van rasterpatroon op de oceaanbodem; zodanig regelmatig dat het niet van natuurlijke oorsprong lijkt te zijn
https://www.google.com/maps/@51.5824559,-18.8033092,204354m/data=!3m1!1e3

Toegevoegd na 10 minuten:
Het rasterpatroon is ook exact oost-west en noord-zuid georiënteerd hetgeen humane oorsprong suggerreert

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat rasterpatroon is gewoon de plaats waar een schip is geweest om hoge-resolutie gegevens van de hoogte van de zeebodem te verzamelen. Op de meeste plaatsen wordt de topografische hoogte van de zeebodem (bathymetrie) afgeleid van satellietmetingen van het zeeoppervlak. Dit is de zogenaamde "voorspelde bathymetrie". Dit is veel minder betrouwbaar dan een directe meting met een schip. In dit geval hebben waarschijnlijk een aantal schepen bathymetrische gegevens verzamelt. Het lijkt erop dat deze gegevens niet precies overeen komen met de voorspelde bathymetrie. Hierdoor verschijnt een raster in de vorm van de route die het schip heeft gevaren. Het laat zien hoe weinig we eigenlijk van de zeebodem af weten. Er zijn veel nog wel meer plaatsen waar soortgelijke sporen zijn gevonden. De tracks zijn met name zichtbaar waar de zeebodem is gesedimenteerd en erg glad, net als hier. Dit soort onregelmatigheden zijn een functie van de targeting studie locaties en het minimaliseren van de tijd (en kosten) van het onderzoek.

Bronnen:
http://googlesightseeing.com/2009/01/weird...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100