Wat is het verschil tussen magma en lava?

Weet jij het antwoord?

/2500

In de aardkorst zit magma, erbuiten heet het lava, nadat magma het aardoppervlak of de zeebodem bereikt wordt het lava genoemd.

"Lava is gesteente in vloeibare vorm. Nadat magma het aardoppervlak of de zeebodem bereikt wordt het lava genoemd. Door verschillen in magmasamenstelling, snelheid van uitvloeiing, temperatuur en chemische, mineralogische samenstelling zijn er meerdere soorten lava, ieder met een eigen gedrag en met als kenmerk een poreuze structuur." Toegevoegd na 1 minuut: Het is dus hetzelfde, maar doordat het aan het "oppervlak" komt, wordt de naam anders (overigens kan het zijn dat lava dan ook snel genoeg 'stolt' en dus in feite weer steen wordt - kort door de bocht gezegd).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lava

Lava en magma zijn eigenlijk precies hetzelfde. De aarde bestaat uit drie lagen: kern - aardmantel - aardkorst. In de aardmantel (net onder de aardkorst) zit magma. Dat is een dikke vloeibare massa die wel wat lijkt op stroop. De aardkorst bestaat uit losse platen die (soms) in beweging komen. De platen kunnen op verschillende manieren bewegen (tegen elkaar aan, uit elkaar, langs elkaar en over elkaar heen). Als ze uit elkaar schuiven (dat noemen we divergent) dan kan de magma naar 'buiten' komen. Dat gebeurt door een vulkaan die uitbarst. Als de magma naar buiten komt heet het geen magma meer, maar lava. Het grotere verschil is dus dat als het in de aarde zit het magma heet en als het buiten de aardkorst komt noemen we het lava.

volgens mij is het lava als het heet en vloeibaar is en en magma als het steen en koud is

volgens mij bijna niets

Magma is heet, vloeibaar gesteente binnen in de aarde lava is magma dat door de aardkorst naar buiten is gestroomd het verschil is dus dat wanneer lava nog niet naar buiten is gekomen het magma wordt genoemd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100