Hoe diep is de mens zelf onder de grond geweest?

Dus niet in water, echt onder de grond als in een mijn. Ik wil graag weten op welke diepte een mens ooit heeft gelopen/gestaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Tot een kilometer of 35 moet je wel kunnen komen. Zo dik is de aardkorst gemiddeld op de continenten. Niet dat de mens ooit zo ver is geweest, de diepste mijn is 2,7 kilometer, de diepste boring twaalf kilometer. http://www.quest.nl/vraag-en-antwoord/hoe-diep-kun-je-theoretisch-een-gat-graven Maar waar die "diepste mijn" dan is kan ik niet vinden. Wel deze: Bingham Canyon Mine, gelegen bij Salt Lake City, is de diepste dagbouwmijn ter wereld. De mijn meet 4,5km in diameter en is 1,2km diep. Wat het nog indrukwekkender maakt, is het feit dat er vroeger een berg stond op de plaats waar de mijn nu is. Kijk hier voor informatie en indrukwekkende afbeeldingen. http://www.losapos.com/nl/dagbouwmijnen

De allerdiepste mijnbouwoperaties ter wereld vinden plaats in de TauTona mijn bij Carletonville in Zuid-Afrika. Daar wordt op 3,9 km. diepte goud gedolven. Zonder airconditioning zou het 51 graden celcius zijn op het diepste niveau. De lift doet er een uur over om van het oppervlak naar het diepste niveau te komen.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/TauTona_Mine

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100