Hoe bereken je de lengte van de kustlijn?

Op welk niveau wordt er afgerond? Als je elk minuscuul inhammetje neemt, zal de Nederlandse kustlijn vele duizenden kilometers lang zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In dit stuk (zie link) wordt het uitgelegd via welke formule je dit kunt berekenen. Scroll naar onder tot kopje 'kustlijn'. Ik snap er geen jota van, maar jij hebt misschien een wiskundige achtergrond.

Bronnen:
http://www.scholieren.com/werkstukken/20785

Dat bereken je niet, dat meet je. Voor de tijd van google-maps hadden we een apparaatje met een wieltje en een wijzer in km's waarmee je over een kaart kan rijden. Ze konden we uitzoeken wat de kortste weg naar een vakantiebestemming was. Op een nauwkeurige kaart, is het nauwkeurig. over je kustlijn: Het probleem zit hem ten eerste in het bepalen wat de kustlijn is: Tot hoe ver telt de Westerschelde mee? Telt een Waddeneiland helemaal of alleen de zeekant? Wat wel en niet kustlijn is dus niet zeer precies te zeggen. Een heel nauwkeurige berekening is daarom niet belangrijk.

Dit bereken je met een differentiaalvergelijking. De kust lijn is niet recht. maar bestaat uit oneindig veel kromme lijnen. Om de totale lengte te berekenen zal je dus de lengte van deze kromme lijnen afzonderlijk moeten bepalen. dit is natuurlijk geen doen. daarom wordt er eigenlijk "vals" gespeeld. in principe doet men net of deze kromme lijnen recht zijn, om een benadering te krijgen van de werkelijke lengte. Dat betekend dat de lengte afhankelijk is van de hoeveelheid kromme lijnen die je mee zal nemen in je berekening. hoe meer lijnen je meeneemt, hoe nauwkeuriger het antwoord zal zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100