Waar is het "meeste-landenpunt" ter wereld?

Iedereen kent wel het drielanden punt en er zal ongetwijfeld ook wel ergens ter wereld een vierlandenpunt zijn. Maar op welke plaats op aarde komen de meeste landen bij elkaar in één punt?

Weet jij het antwoord?

/2500

volgens mij is het wel het 3 landen punt hoor. vroeger bestond er volgens mij wel een 4 landenpunt, maar nu dus niet meer. Toegevoegd na 11 minuten: ik heb het even opgezocht Na de splitsing van Limburg in 1839, veroorzaakt door de onafhankelijkheid van België in 1830, verviel het Drielandenpunt op de Neutraleweg nabij Ottersum en ontstond er op de Vaalserberg een vierlandenpunt tussen België, eerst Pruisen en later Duitsland, Nederland en Neutraal Moresnet. Dit is het enige vierlandenpunt dat als zodanig heeft bestaan. In 1919 werd Neutraal-Moresnet bij België gevoegd en verdween dit punt. Bij het Drielandenpunt te Vaals is nog wel de taartpunt te zien in de bestrating die Neutraal-Moresnet besloeg.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Vierlandenpunt

nee, die is er niet. Maar kijk voor meer info op deze link.

Helaas, een vierlandenpunt is er niet, en dus ook geen 5 of meer -landenputen. Een drielandenpunt is het maximum. Omdat zo’n 4 landenpunt natuurlijk wel grappig is, (vooral als het niet bestaat) wordt er weleens gezegd dat Zambia, Zimbabwe, Botswana en Namibië een vierlandenpunt zouden vormen, maar dat kan alleen met heel veel gegoochel. Het is dus niet echt zo. Vierlandenpunt komt ook in een andere betekenis voor. N.l. ontmoetingspunt van 4 landen. Dàt is in de geschiedenis wel voorgekomen. Veel meer over te lezen in onderstaande 2 links. http://www.absolutefacts.nl/limburg/vaalserberg-drielandenpunt.htm http://nl.wikipedia.org/wiki/Vierlandenpunt

Een "officieel" vierlanden punt bestaat niet. Misschien is dit interessant? In de zuidelijke uitlopers van de gemeente Burg-Reuland, een kilometer beneden het dorp Ouren, treft de wandelaar aan de samenvloeiing van de Ribbach en de Our het Europamonument aan. Op dit drielandenpunt bevindt zich het raakpunt van Duitsland, het Groothertogdom Luxemburg en België. De grens loopt via de Our en de Ribbach. In 1967 werd door Georg Wagner, voorzitter van de Vereniging Eifel en Ardennen, parlementslid en voorzitter van de Kamer in Luxemburg, een initiatief genomen om op dit drielandenpunt een EUROPAMONUMENT op te richten. In 1972 werd de notariële akte verleden van de aankoop van het terrein door de gemeenten Arzfeld (Duitsland), Heinerscheid (Luxemburg) en Burg Reuland. In een klein park werden vijf indrukwekkende megalieten opgesteld als symbool voor de landen die op dat ogenblik tot de Europese Gemeenschap behoorden. Het monument werd op 22 oktober 1977 ingewijd.

Niet officieel, een 7 landenpunt: Antarctica (de Zuidpool). De volgende landen hebben een claim op een deel van het land opgeëist: Argentinië, Australië, Chili, Frankrijk, Nieuw-Zeeland, Noorwegen en Groot-Brittannië.

Meer dan drie landen zullen we niet komen. Maar in de VS ligt wel een punt waar 4 staten elkaar raken: Utah, Arizona, Colorado en New-Mexico. Het heeft ook een echt monument.

Bronnen:
http://maps.google.nl/maps?q=Four+Corners+...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100