welke soort dokter past bij mij?

welke soort dokter zal het beste bij mij passen?

ik zou graag later een dokter willen worden.. mijn lievelings vakken(en ook degene die ik het hoogste op scoor) zijn wetenschapen(biologie en fysica) & ook wiskunde.& ook latijn

later wil ik niet veel leren, maximum tot 30 jaar. ik zou ook graag zo weinig mogelijk met bloed ‘te maken hebben’...dus geen operaties enz..

ps: ik woon in belgie en volg latijn;zit in het 2e jaar ASO

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zit pas in het tweede leerjaar, doe rustig zo verder en kijk dan, als je voor een studie medicijnen hebt gekozen en moet gaan specialiseren, wat jou de beste specialisatie lijkt. Tegen die tijd kun je daar veel beter een oordeel over geven. Dingen die je nu eng of vies vindt, zul je tegen die tijd helemaal anders zien.

ja denk dan toch dat je voor huisarts moet leren.. het enige bloed wat je dan ziet, is een schaafwond misschien..

Ik zou in dat geval voor dermatoloog gaan. Ook redelijk rustig bestaan.

Je zou keuringsarts kunnen worden, of gaan werken bij een zorgverzekeraar of verzekeringsmaatschappij. Ook kun je denken aan een baan bij een bedrijf dat medicijnen ontwikkelt. Ambtenaar worden bij de inspectie, of bij het ministerie van Volksgezondheid kan ook. Ik denk dat je heel veel kanten uit kunt.

Dan is anesthesist iets voor jou. Een van de meest verantwoordelijke functies binnen een ziekenhuis. Je hebt niet direct met bloed te maken. Wel moet je zorgen dat alle functies van de patiënt tijdens een operatie optimaal werken. Zijn leven ligt dus voor een groot deel in jouw handen. Best betaalde specialisatie trouwens ook nog eens.

De meeste studenten geneeskunde, meestal ouderejaars, die ik als stagiaire zie hebben vaak al een idee over wat ze gaan doen. Het klinkt misschien wat cru maar jouw vraag roept bij mij de vraag op of je het wel leuk vindt om met mensen om te gaan? Zoek anders liever iets in de sfeer van onderzoeksgeneeskunde, waarbij je nooit of te nimmer echte patiënten ziet. Sorry. Toegevoegd na 10 uur: Goed, misschien moet ik het je ook weer niet zo kwalijk nemen gezien je leeftijd, niet ouder dan een jaar of veertien, die ik aanvankelijk hoger inschatte. Ik heb de indruk dat jij veel te makkelijk over het beroep arts denkt. Als je voor geneeskunde kiest ga je een traject aan waarbij je met enige regelmaat in de schoolbanken zit tot aan je pensioen. Tijdens je studie zul je het een en ander aan snij- en naaiwerk moeten verrichten. Dat hoort er nu eenmaal bij. Vergis je niet, ook vele niet-chirurgen doen handelingen die je operaties zou kunnen noemen. Huisartsen doen bijvoorbeeld kleine chirurgie, zoals dat heet, en wat denk je van een bevalling? Het is goed om een doel voor ogen te hebben maar ik denk dat jouw beeld over geneeskundige beroepen niet helemaal reëel is. Geeft niet. Je hebt nog alle kansen om dat bij te stellen. Succes met je studie! Toegevoegd na 21 uur: Je helpt graag mensen. Dat klinkt al heel anders en is absoluut een goed begin. Bloed is het probleem niet zo. Daar kun je mee leren omgaan. Eerlijk gezegd is de confrontatie met zichtbaar bloed een beroepsaspect waar ik ongeveer in de laatste plaats zenuwachtig van word. Echter, gezondheidszorg, zeker de curatieve (behandelende) sector, bestaat uit wel meer menselijke ellende dan alleen maar bloed: pijn, pus, angst, dood, verminkingen, verdriet, ontkenning, ongeneeslijkheid, eenzaamheid, stank, om maar een paar dingen te noemen. Daar staan gelukkig ook erg leuke en mooie ervaringen tegenover maar je moet dat alles wel weten te hanteren om je werk op een professionele manier te kunnen doen. Dat kost een paar jaar maar als het je lukt om dat alles in je vingers en liever nog in al je vezels te krijgen dan ben je een goeie dokter. Ik ben overigens praktijkverpleegkundige/praktijkondersteuner huisartsen maar dat maakt voor de strekking van mijn antwoord niet uit, dunkt mij.

Sja, als je arts wilt worden, zul je eerst de algemene geneeskundestudie moeten doen met een hoop bloed en snijwerk. Als je daar niet tegen kunt, zou ik toch eens rondkijken naar andere opties.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100