Als ik in 2012 examen vwo doe, gebeurt dat dan volgens de nieuwe examenregeling? (dus: het centraal examen moet gemiddeld voldoende zijn)

ik vraag me af of dit al voor mij geldt of dat het pas ingaat voor degenen die in 2012 in de Tweede Fase komen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, vanaf volgend jaar wordt het allemaal iets strenger. Je mag maar één 5 halen voor Engels, Nederlands of wiskunde en voor je centraal examen moet je minstens een 5.5 gemiddeld halen. Verder blijven de regels hetzelfde. Toegevoegd na 1 minuut: (bron: ik ben gisteren met mijn vader naar een ouderavond geweest voor 5 havo en 6 vwo. Daar legden ze het allemaal uit)

Dit geldt voor alle leerlingen. Tot 2011 lijkt overgang te zijn geweest: De kandidaat die eindexamen v.w.o. of h.a.v.o. heeft afgelegd, is geslaagd: a.indien hij: 1°. voor al zijn vakken waarvoor een eindcijfer is vastgesteld, als eindcijfer 6 of meer heeft behaald, 2°. voor één van zijn vakken waarvoor een eindcijfer is vastgesteld, als eindcijfer 5 en voor de overige vakken waarvoor een eindcijfer is vastgesteld, als eindcijfer 6 of meer heeft behaald, 3°. voor één van zijn vakken waarvoor een eindcijfer is vastgesteld, als eindcijfer 4 en voor de overige vakken waarvoor een eindcijfer is vastgesteld, als eindcijfer 6 of meer heeft behaald, en het gemiddelde van de eindcijfers tenminste 6,0 bedraagt, dan wel 4°. voor twee van zijn vakken waarvoor een eindcijfer is vastgesteld, als eindcijfer 5 heeft behaald dan wel voor één van de vakken waarvoor een eindcijfer is vastgesteld als eindcijfer 4 en voor één van deze vakken als eindcijfer 5 heeft behaald, en voor de overige vakken waarvoor een eindcijfer is vastgesteld, als eindcijfer 6 of meer heeft behaald, en het gemiddelde van de eindcijfers tenminste 6,0 bedraagt, b. indien geen van de eindcijfers van onderdelen, genoemd in het zesde lid, lager is dan 4, en

Kom op zeg daar kan je toch niet serieus over in zitten.. een 5,5 gemiddeld staan... nou moeilijk...? zelf heb ik havo met een hoger gemiddelde dan een 8 afgesloten... ik doe nu vwo maar die 5,5 is een lachertje..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100