In de fabriek waar ik werk zijn grote metalen deuren met asbeststickers erop, is dit niet gevaarlijk?

Bij iedere lift of ingang van een hal/ruimte zijn grote, dikke blauwe deuren waar stickers op staan met de 'A' en daaronder staat dat de deur asbest bevat. Het lijken wel brandwerende deuren aangezien ze redelijk dik zijn.

Er zijn strenge veiligheidsvoorschriften in de fabriek, maar is zo'n deur dan niet gevaarlijk aangezien er elke dag gebruik van wordt gemaakt? En zo niet, wanneer is dat dan wel gevaarlijk?

En waar zit de asbest dan? zit dat gewoon op de deur of is dit binnen in de deur verwerkt? Ben namelijk wel benieuwd hoe dit zit aangezien men altijd erg voorzichtig is met asbest.

Groet

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat hoeft niet gevaarlijk te zijn. Zolang je de deuren niet beschadigt, is er niets aan de hand. Tenzij het hele oude deuren zijn. Na zo’n 30 tot 40 jaar beginnen ze te verweren. Dat betekent dat er zich vezels kunnen gaan losmaken. Asbest is alleen schadelijk als je losse vezels inademt. Hoe schadelijk hangt af van de totale hoeveelheid asbestvezels die je tijdens je leven inademt. Waar de asbest zit, kan ik vanaf deze plaats niet zien. ___________ Er zijn deuren waarbij het asbest al af gaat brokkelen tijdens het schilderen. Niet ongevaarlijk dus. https://www.brandveilig.com/nieuws/blog-emiel-van-rossum-asbest-42000

Toegevoegd op 25 juni 2019 09:13: tekst
Bronnen:
https://www.rivm.nl/asbest
https://www.arbo-online.nl/veilig-werken/n...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100