Bij welke hulp bedrijf kan ik ben klacht in dienen dat er een collega wordt voor getrokken En vieziek contact met je zoekt

Dit is al 3 maanden aan de gang

Weet jij het antwoord?

/2500

je kan ervoor bij de politie terecht.

bij de directie van het bedrijf waar dat voorvalt

De normale gang van zaken is dat je hierover éérst klaagt bij je personeelschef! Je wil natuurlijk namelijk niet je baan kwijt raken, of meer ophef veroorzaken dan nodig is, en dus zo weinig mogelijk mensen en externe instanties erbij betrekken, omdat anders je werkgever in verlegenheid zou kunnen worden gebracht. Zorg dus dat je personeelschef hiervan af weet (en als het over hem gaat, zijn directe baas), en eis een oplossing. Als dat niet gebeurt, kun je nogmaals naar hem/haar toegaan en zeggen dat er anders niets voor je op zit dan aangifte te doen. Overigens, zorg wel dat alles hierover goed gedocumenteerd wordt (stuur bijvoorbeeld bevestigingsmailtjes over wat er besproken is), want als je baas straks alles gaat ontkennen heb je wel een probleem. Maar als jij een goede verstandhouding met je baas onderhoudt, en hij blij is met jouw werkzaamheden, zal hij als hij slim is vooral een nette oplossing voor de zaak proberen te vinden.

Geen probleem om nog langer mee rond te blijven lopen. Het lijkt erop dat je het hier hebt over ongewenste activiteiten. Dat moet je nooit toelaten. Maar het zal niet makkelijk voor je worden als je actie gaat ondernemen. Realiseer je dat je de arbeidsverhoudingen kunt verstoren. En dan moet je op zoek naar een andere baan. Wat ik je, in jouw plek, overigens toch zou adviseren. Maar ik weet ook dat banen niet voor het opscheppen liggen. Ik weet niet hoe groot het bedrijf is waar je werkt. Is er een vertrouwenspersoon binnen dat bedrijf die je je problemen kunt voorleggen. Als die er niet is, zul je buiten het bedrijf op zoek moeten naar iemand, die je in vertrouwen kunt nemen. Misschien ben je lid van een vakbond. Ga anders voor advies naar een juridisch loket of een wetswinkel of zo. Daar zitten mensen die daarin gespecialiseerd zijn. Want je bent echt niet de eerste die dit overkomt. Misschien zijn er binnen dat bedrijf nog wel meer mensen met hetzelfde probleem. Probeer daar eens achter te komen. Samen sta je sterker. Realiseer je dat het geen makkelijke weg is, maar laat je er ook niet door tegenhouden. Je moet wat doen. Laat niet met je sollen en kom op voor jezelf! Sterkte en succes! Toegevoegd na 1 dag: Met ongewenste activiteiten bedoel ik dus ongewenste intimiteiten. Toegevoegd na 1 dag: Onderstaand een website met informatie. Het is er maar één, maar er zijn er veel meer te vinden.

Bronnen:
http://home.fnv.nl/02werkgeld/arbo/themas/...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100