Hoe hoog is het bedrag wat ik aan inkomen mag binnenkrijgen als mijn ouders een bijstandsuitkering hebben?

Ik 23 volg momenteel een HBO opleiding mijn ouders hebben een bijstandsuitkering. Nu krijg ik normaal 353 stufi, en nu gedurende 5 maanden 400 euro bruto stagevergoeding, wat is het bedrag wat ik als inkomen mag hebben als mijn ouders een bijstandsuitkering krijgen?

Toegevoegd na 6 minuten:
De 5 maanden 400 euro bruto komen dus bovenop de normale stufi, 400 zal ongeveer 330 netto worden + 353 dan kom ik gedurende deze 5 maanden op 683 euro netto.

Weet jij het antwoord?

/2500

U kunt het beste het na vragen bij de bijstandsuitkering die U ouders nu ontvangen,die kunnen het voor U uit rekenen

Voor de uitkering van jouw ouders is niet van belang hoeveel jij verdient. Zo lang je studeert tel je niet mee voor de kostendelersnorm. Jouw inkomen uit stage of bijbaantjes ook niet. Wel kan jouw inkomen meetellen voor het recht op eventuele bijzondere bijstand van de gemeente en voor het berekenen van de hoogte van huurtoeslag e.d. Je studiefinanciering (zowel lening als aanvullende beurs) telt voor de toeslagen niet mee als inkomen. Stagevergoedingen en inkomsten uit bijbaantjes wel. Het is niet zo dat de toeslagen direct worden gekort als jij iets verdient. Als je ouders nu alleen een bijstandsuitkering hebben, kun jij per jaar tot ongeveer 3000 / 3500 euro bijverdienen zonder dat dit van invloed is op de hoogte van de toeslagen. Ga je per jaar meer verdienen, dan worden de toeslagen iets lager, maar nooit zoveel als wat jij bijverdient. Per saldo ga je er altijd op vooruit.

Bronnen:
https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/con...
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/b...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100