Ik wil graag diergeneeskunde gaan doen maar heb enkel een mbo diploma. Wat te doen om voor loting in aanmerking te komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Naar de havo gaan (profiel kiezen met exacte vakken), daarna naar het vwo (idem) en daarna hopen dat er een plaats voor je is op de universiteit in de studie diergeneeskunde. Toegevoegd na 3 minuten: "Welke diploma’s geven toegang? • Een vwo-einddiploma (2e fase) met het profiel ‘Natuur en Gezondheid’ met de verplichte vakken scheikunde, biologie, wiskunde A of B en als profielkeuzevak natuurkunde • Een vwo-einddiploma (2e fase) met het profiel ‘Natuur en Techniek’ met de verplichte vakken scheikunde, natuurkunde, wiskunde B en als profielkeuzevak biologie • Een vwo-einddiploma oude regeling (2e fase) met het profiel 'Natuur en Gezondheid' (met de verplichte vakken na1, sk1, bio1,2 en wisb1) of 'Natuur en Techniek’ (met de verplichte vakken na1, sk1, wisb1 en als profielkeuzevak biologie1,2) Andere vooropleiding Heb je een propedeuse of een einddiploma van een onder de Wet op het Hoger onderwijs en Wetenschappelijk onderzoek (WHW) vallende universiteit of hogeschool dan is de aanvullende eis dat de vakken natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde A of B behaald zijn op vwo-niveau. Onvoldoende vooropleiding Heb je het juiste diploma maar niet alle vereiste vakken gevolgd? Je kunt je diploma aanvullen door het behalen van vwo-deelcertificaten. De faculteit Diergeneeskunde accepteert testimonia van Boswell Bèta, het staatsexamen en het examen bij De Centrale Commissies Voortentamen (CCVX). Het resultaat van een vak (of vakken) behaald door een deelcertificaat moet een voldoende zijn. Geen toelatinggevend diploma Heb je geen toelatinggevend diploma en ben je 21 jaar of ouder (of je wordt in het collegejaar waarin je de aanvraag indient 21 jaar) dan kun je proberen om vrijstelling van de vooropleidingseis te krijgen. Dit doe je door een Colloquium Doctum-procedure te doorlopen."

Er zijn diverse manieren om de noodzakelijke diploma's cq deelcertificaten te halen. Gekopieerd van de site van de UU; Onvoldoende vooropleiding Heb je het juiste diploma maar niet alle vereiste vakken gevolgd? Je kunt je diploma aanvullen door het behalen van vwo-deelcertificaten. De faculteit Diergeneeskunde accepteert testimonia van Boswell Bèta, het staatsexamen en het examen bij De Centrale Commissies Voortentamen (CCVX). Het resultaat van een vak (of vakken) behaald door een deelcertificaat moet een voldoende zijn. Geen toelatinggevend diploma Heb je geen toelatinggevend diploma en ben je 21 jaar of ouder (of je wordt in het collegejaar waarin je de aanvraag indient 21 jaar) dan kun je proberen om vrijstelling van de vooropleidingseis te krijgen. Dit doe je door een Colloquium Doctum-procedure te doorlopen.

Bronnen:
http://www.uu.nl/bachelors/bachelor/dierge...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100