Kan ik van 5havo naar 5vwo?

halloo,
Ik zit momenteel in havo4 na 3 jaar lang onderwijs op vwo niveau te hebben gevolgd. Mijn pakket bestaat uit:
wiskunde a
engels
nederlands
frans
economie
geschiedenis
aardrijkskunde
tekenen
(en maatschappijleer, rekenen, ckv)
nu sta ik niet zo goed voor economie, en als dit volgend jaar niet verbeterd zou ik het liever laten vallen.

zou ik dan voldoende vakken hebben om vwo te kunnen volgen? aangezien rekenen een verplicht examenvak is, en ik er acht nodig heb? of is rekenen een soort 'extra' examenvak?

groetjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Aan welke voorwaarden moet voldaan worden door een leerling om te mogen overstappen van havo-5 naar vwo-5? 1. Een positief advies van de vakdocenten bij de eindexamenvergadering. Concreet houdt dit in dat minimaal 6 van de 7 vakdocenten positief stemmen. 2. Een 6,8 gemiddeld voor de 7 (of 8) eindexamenvakken zonder de cijfers eerst af te ronden. Het gaat hier om het gemiddelde van de SE- en CE-cijfers. 3. Een 6,8 gemiddeld voor Nederlands, Engels en wiskunde. Het gaat hier om het gemiddelde van de SE- en CE-cijfers. 4. Een voldoende voor de rekentoets. 5. Als een leerling examen gedaan heeft in 7 vakken, dan moet de leerling voor het einde van het schooljaar aantonen (d.m.v. toetsen) dat hij voor het 8e vak dat hij op vwo-5 gaat doen voldoende kwaliteit heeft om dat vak met een voldoende af te ronden op vwo-5. Als aan alle bovenstaande punten voldaan is, kan een leerling toegelaten tot vwo-5. Als aan punt 1 niet voldaan is, kan een leerling niet toegelaten worden tot vwo-5. Als aan één of meerdere van de punten uit 2 t/m 4 niet voldaan is, maar aan punt 1 wel, dan kan de docentenvergadering beslissen om een leerling toe te laten tot vwo- 5. Toegevoegd na 27 minuten: Voor alle schoolsoorten geldt dat je de rekentoets moet maken. Doe je vwo? Dan telt de rekentoets mee voor je eindexamen. Doe je vmbo of havo? Dan telt het resultaat nu nog niet mee voor het halen van het diploma. Het is de bedoeling dat de toets in de toekomst wel gaat meetellen voor je examen. Als dit gebeurt krijg je op tijd bericht.

Bronnen:
http://www.blariacum.nl/fileadmin/download...
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/t...

Dus als ik het goed gelezen heb zat je van 1vwo tot en met 3vwo op school en toen ben je geloof ik gezakt naar havo, voor zover ik weet mag je dan toch niet terug naar vwo. Verbeter me als ik fout zit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100