verlof of bijzonder verlof HAVO?

Mijn broer trouwt in Maleisië. Nu gaan we met de hele familie (broers, zussen, ooms, tantes, neefjes, nichtjes, ouders, grootouders). Wij gaan gexamelijk 2 weken naar Maleisië, anders is niet mogelijk. Aangezien er van alles gebeurt in en om Maleisië wil ik graag mijn zoon mee hebben. Mochten wij allen komen te overlijden heeft hij anders echt totaal niemand meer namelijk.
Helaas kan mijn zoon geen verlof krijgen van de school, HAVO (maar hier neem ik geen genoegen mee).
Ik heb contact gehad met de "teamleidster" aan wie verlof wordt aangevraagd. Zij vertelde dat het verlof niet door kan gaan. Alleen 2-3 dagen. (de Bruiloft duurt 3 dagen). Ook vertelde ze dat als wij het wel zouden doen zij de inspectie moest inlichten en er een boete zou volgen (max750,-). Maar sommige mensen berekenen deze boete er al bij in en gaan toch, vertelde ze.
Ik nam contact op met de mentrix of het mogelijk is dat mijn zoon dan extra huiswerk of zelf proefwerken zou kunnen maken via skype bijv. Ze zei dat als het niet mag zij er waarschijnlijk niet aan mee zou mogen werken.
Na toch even i-net te hebben geraadpleegd vond ik dit:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0002628/geldigheidsdatum_11-09-2014#3

paragraaf 3 vrijstellingen, 14.3 :
"Het hoofd kan ten aanzien van dezelfde jongere wegens de in het eerste lid bedoelde omstandigheden voor ten hoogste tien dagen per schooljaar verlof als bedoeld in dat lid verlenen."

Wat te doen?
- Een brief naar de directeur?
- Toch meenemen?
- ...

Weet jij het antwoord?

/2500

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100