Mijn ouders kunnen mijn schoolboeken niet betalen, wat moet ik doen?

Ik ben 17 jaar. Mijn ouders krijgen alleen een uitkering als inkomen. Stichting Leergeld kan ik vandaag niet bellen en gisteren was ik heel laat uit. Ik regel meestal dingen omdat mijn ouders de Nederlandse taal niet kunnen spreken. Ik heb trouwens pas 2 dagen school en weet niet wat ik moet doen. ):

Weet jij het antwoord?

/2500

Probeer iemand te vinden uit het 2e of 3e leerjaar. Die heeft wellicht nog boeken thuis liggen die jij nu kunt gebruiken. Wel even controleren bij je klasgenoten of het dezelfde druk en uitgave is. Misschien kun je ze overkopen of anders even lenen zolang je met via Leergeld nog geen eigen boeken hebt kunnen kopen. Neem maandag contact op met stichting leergeld. Telefoonnummer en zoveel mogelijk informatie opzoeken, meenemen naar school en meteen in de pauze bellen. Ik heb zelf geen ervaring met Leergeld, maar vraag ook hoe het zit met kopen van tweedehands boeken. Als Leergeld alleen nieuwe boeken 'goed' vindt, ben je met die regeling beter af dan met tweedehands die je zelf moet betalen.

Ga naar de decaan of mentor op je school en leg het uit. Zij hebben vaak intern hiervoor iemand die je kan helpen. Op school is vaak iemand die leerlingen ondersteunt. Leg daar het probleem voor. Wellicht kan die persoon bellen met Stichting Leergeld en misschien heeft hij of zij ook nog wel andere oplossingen. Wanneer jullie als gezin ergens hulp van krijgen, een hulpverlenende instantie als Maatschappelijk werk oid, kunnen zij misschien ook wel helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100