Heeft een leerling het recht een examen niet te maken?

Misschien een vreemde vraag, maar heb er zo mijn redenen voor.
Mag een leerling ervoor kiezen een examen niet te maken, uiteraard met een 0 als gevolg?

Ik heb namelijk morgen een mondeling examen Frans maar heb geen tijd voor de voorbereiding ervan, maakt ook niet zoveel uit sinds het maar voor een klein percentage meetelt en ik sowieso ruim geslaagd ben zelfs met een 0 erop.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja als je niet komt krijg je dan gewoon een 0 of 0,1. Een klasgenoot van mij was eens VERGETEN om naar zijn examen te gaan. Vervolgens heeft hij bij de herkansing zijn examen alsnog gemaakt. Ik raad het je aan om het sws wel te doen.

Elke school heeft een examenreglement waarin de regels staan voor het schoolexamen, centraal examen en herkansing van het schoolexamen. Aangezien je spreekt over een mondeling examen, ga ik ervan uit dat het een onderdeel van het schoolexamen is. In het examenreglement van jou school zou dus moeten staan wat de regels op jou school zijn over het al dan niet doen van het examen. Het kan zijn dat het verplicht is om het te maken, dan moet je dus gewoon heen, zeg je niets en krijg je een 1, of zeg je wel wat en krijg je een 4. Het kan ook zijn dat je inderdaad weg kunt blijven en een 1 krijgt. Een 0 mag niet volgens mij. Kijk dus even of je dit examenreglement kunt vinden. Staat vast wel op de website van je school.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100