Word je met een Gymnasiumdiploma eerder aangenomen dan een Atheneumdiploma?

Ik zit in de derde klas van een zelfstandige Gymnasium, en ik ben van plan volgend jaar naar een scholengemeenschap te gaan om gewoon VWO te doen. De voornaamste reden is toch de klassieke taal Latijn, waar ik nu bijna twee onvoldoendes sta. Ik vind Latijn een erg moeilijk vak en haal daar sinds de tweede altijd slechte cijfers voor. De andere vakken gaan wel heel goed.
Ik wil later graag geneeskunde studeren, maar ik vroeg me af of een Gymnasium diploma daar voorrang krijgt.

Toegevoegd na 1 uur:
En kijkt een universiteit ook naar de school zelf? Dus naar de kwaliteit van de middelbare school of kijken ze alleen naar mijn cijfers?

Weet jij het antwoord?

/2500

Met een gymnasiumdiploma krijg je geen voorrang bij de studie geneeskunde. Latijn zou echter wel handig zijn bij deze studie, omdat je na zes jaar Latijn leren de Latijnse namen van de delen van het lichaam makkelijker zou kunnen leren. Het is dus puur voor jezelf. De vereisten voor een studie geneeskunde staan in de bron.

Bronnen:
http://www.ikwildokterworden.nl/vooropleiding

Nee, als je geneeskunde wil gaan studeren dan moet je zorgen dat je zo hoog mogelijke cijfers haalt, dus ook je gemiddelde want dan word je eerder ingeloot. Dus doe wat je wil doen en kies scheikunde, wiskunde B, natuurkunde en biologie en nog twee vakken naast Engels en Nederlands en ga voor hoge cijfers. Latijn is nergens voor nodig en haalt zo alleen maar je gemiddelde omlaag. Toegevoegd na 3 minuten: Wat zijn mijn lotingskansen? Hoe hoger je gemiddelde eindcijfer van het VWO, hoe groter je kans op inloten. Met een gemiddeld VWO eindcijfer van 8 of hoger word je rechtstreeks toegelaten tot de opleiding en de instelling van je eerste voorkeur. Als je niet rechtstreeks wordt toegelaten krijg je een lotnummer en kom je in een lotingcategorie (gebaseerd op je gemiddelde eindexamencijfer) en doe je mee met de zogenaamde gewogen loting. http://www.studereninleiden.nl/images/uploads/Geneeskunde/Veel_gestelde_vragen_over_de_loting_Geneeskunde_20121.pdf

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100