Hoeveel salaris vraag ik als thuishulp?

Ik heb dit baantje onderling geregeld, via via. Wat kan ik hiervoor vragen? Is dat dan bruto of netto? Het is (wat mij betreft) wit werk. Ik ben ouder dan 23 jaar.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

zwart: 10€ is gangbaar geloof ik. wit: dan zal de hulp-behoevende jou moeten aannemen als werknemer, of je moeten inhuren via een uitzendbureau of je moet over een VAR beschikken. wit is 12,50€ gangbaar. de geholpene zal in 99% van de gevallen kiezen voor zwart. goedkoper, minder adminstratieve rompslomp, minder verplichtingen. maar je kunt vragen wat je wilt. als jij denkt dat 25€ eerlijk is, en die ander vindt dat ook..

Als u zwart werkt is € 12,50 een gebruikelijk loon. U hebt niets te maken met belasting / toeslagen. Het afgesproken bedrag krijgt u exact per uur. Wit inkomen: de vraag – hoeveel kan ik per uur vragen, anders gesteld: wat houd ik netto per uur over is NIET te beantwoorden zonder extra gegevens als: is er een andere baan / uitkering, hoogte jaarinkomen / fiscaal partner of niet / leeftijd evtl. kinderen, zijn er toeslagen c.q. is er een toeslagpartner, welk inkomen heeft deze partner. Bij inkomen in loondienst met een minimumlooon is het netto inkomen amper € 10 per uur bruto. Als uw inkomen niet hoger is dan ruim € 6000 per jaar is er geen belasting verschuldigd. Als uw inkomen zo'n € 10.000 is moet er tussen de 11% en 12 % belasting worden betaald over dit inkomen. (rekening houdend met de heffingskortingen / geen kind jonger dan 12) Als uw totale inkomen zo'n € 20.000 is moet er ruim 30% belasting worden betaald. N.B: als u niet in loondienst bent betaalt u ook ZVW-premie. Dat is 5,4% en komt bovenop de te betalen belasting. U krijgt hiervoor een aparte aanslag. Als u een verdiende partner hebt en u heeft geen inkomen krijgt u de algemene heffingskorting uitbetaald via zijn inkomen. Dat is voor 2014 – € 1200. (geboren na 1962) Als u kinderen hebt is de rekensom weer anders. Kinderen leveren over het algemeen belastingvoordeel op. Soms aanzienlijk belastingvoordeel. De inkomensafhankelijke combinatiekorting en de alleenstaande ouderkorting zijn voor 2014 resp. maximaal € 2133 en € 2266. Deze bedragen zijn belastingkortingen. Maar laten we met een 'kleine' korting beginnen. Als u geen inkomen hebt, een verdienende partner én een kind jonger dan 12 jaar en u verdient de hierbovengenoemde € 10.000 hoeft u géén belasting te betalen. € 10.000 verdienen en € 0 belasting. N.B: een alleenstaande met een inkomen van ruim € 20.000 met kind jonger dan 12 jaar betaalt eveneens € 0 belasting. Daarnaast is er het verhaal van de toeslagen. Extra inkomen levert minder toeslag op. Zeker als er huurtoeslag is kan dit oplopen tot een enkele duizend belastingnadeel. Conclusie zou kunnen zijn: De hoogte van uw uurloon is weliswaar van wezenlijk belang. Maar daarnaast is de belastingcontext niet weg te poetsen. € 20 per uur kan zomaar slinken tot minder dan €10. Terwijl € 10 bruto per uur best € 10 netto kan betekenen. Het is niet zo heel moeilijk om een situatie te bedenken waarbij een niet verdienende partner die een klein baantje aanneemt 'voor nop' werkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100