Ik volg een voltijd opleiding. Nu wil de school dat ik op donderdag na een dag stage savonds nog naar school kom om lessen te volgen. mag dit?

donderdags heb ik dus van 08.00-17.00 stage. en dan wil de school dat ik daarna van 18.00-21.40 naar school kom om lessen te volgen samen met de deeltijders. Maar ik ben een voltijd opleiding gaan volgen omdat ik savonds o.a. werk heb. Ik kan dus niet op die donderdag aanwezig zijn.

Mag de school mij als voltijder savonds indelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Erg vervelend inderdaad, maar het mag wel. Een voltijdstudie betekent niet dat je alleen maar van 9.00 tot 17.00 les mag hebben, en dus mag je school lessen plannen in de avonduren. Over het algemeen is dit niet gebruikelijk en de meeste lessen zullen dan ook gewoon overdag zijn. Als er toch uitgeweken wordt naar de avonduren, is dat vaak omdat dit praktisch gezien handiger is voor de opleiding. Dit hoeft niet alleen te maken te hebben met deeltijders, soms zijn er simpelweg niet genoeg lokalen beschikbaar om iedereen overdag de lessen te kunnen geven, en dan wordt er uitgeweken naar de avonduren. Wat je kunt doen is informeren bij de docent hoe noodzakelijk die lessen zijn, je kunt aangeven dat je eigenlijk niet kunt op die tijd, maar als de lessen verplicht zijn, vrees ik dat dit weinig zal uithalen. Misschien helpt het als er meerdere mensen zijn die ditzelfde probleem hebben. Je hebt dan meer kans dat er naar je geluisterd wordt.

Als je je diploma wilt halen zul je wel aan hun eisen moeten voldoen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100