Wat is de functieomschrijving van een ZZP'er?

Ik ben een zzp'er en vraag mij af wat ik moet invullen bij de formele vraag: "functie". Is dat bijvoorbeeld eigenaar (bedrijfsnaam), of zelfstandig ondernemer, of toch de omschrijving van het werk dat je doet.
Dus wat moet ik formeel gezien invullen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het gaat om het werk dat je doet bijv timmerman, loodgieter, chauffeur of wat het ook mag zijn.

Ook ik ben zzp'er en vul bij de BTW-aangifte meestal "direkteur" in, maar het is eigenlijk volstrekt onbelangrijk wat je daar invult. Je bent overigens wel rijkelijk laat als je nu met je aangifte OB van het tweede kwartaal bezig bent. (BTW aangifte) Ik heb dat ook wel eens gedaan op de laatste dag van de maand, als dat toevallig in een weekend valt dan wordt de maandag als binnenkomst van de aangifte gerekend. Ik kreeg gelijk een waarschuwing voor te late inzending. Bij herhaling zal een boete opgelegd kunnen worden.

De belastingdienst wil weten wat je functie is bij het bedrijf dat de aangifte moet doen. Heb je een eenmanszaak dan ben je eigenaar of directeur (net wat jij wil). Heb je een BV dan zul je DGA (directeur groot aandeelhouder) zijn. En bij andere vormen ben je waarschijnlijk mede-eigenaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100