Waarom telt een cijfer op een proefwerk negen keer mee?

Mijn dochter heeft een proefwerk gemaakt. Dit cijfer telt negen keer mee. Voor mijn gevoel is dat heel zwaar en bijna onmogelijk op te halen als je een onvoldoende scoort. Ik heb al geprobeerd contact te krijgen met de betreffende leraar maar die vind het niet nodig mij uitleg te geven. Heeft iemand enig idee wat de reden kan zijn? Ik begrijp het echt niet en sta op het punt de directie om uitleg te vragen.

Weet jij het antwoord?

/2500

elke toets heeft zijn eigen weging. waarschijnlijk tellen de andere toetsen ook wat meer mee. dus bijvoorbeeld 4x i.p.v. 1x deze telt wat zwaarder dus 9x maar het is wel heel vreemd dat de docent je vraag niet wil beantwoorden. dat hoort een docent gewoon te doen.

Heey, ik denk dat uw dochter in de examenklassen zit. Vaak moet je dan toetsen maken die some wel 15keer meetellen. Dat is heel normaal waarom weet ik niet maar als u het heel graag wilt weten en de leraar wilt het niet uitleggen kan u het best naar de directeur gaan. Het kan ook zijn dat de leraar niet eens die toets zo zwaar mocht meetellen. Als de directeur daar achter komt word dat denk ik wel meteen recht gezet. Een lerares had ooit gezegd dat een toets 6keer meetelde maar dat mag niet in de 2e. Uiteindelijk telde die dusbmaar 4keer mee !! Het kan dus ook gedreig zijn. Groetjes pinda Toegevoegd na 2 minuten: Onmogelijk om het op te halen is niet zo. Je kan per vak wel meer dan 22 cijfers krijgen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100