Mag je na je vmbo eindexamen een tussenjaar nemen ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee, een VMBO is geen startkwalificatie. je hebt minstens MBO nodig om voor je 18ste te stoppen ( of in jou geval te rusten ). Gewoon doorleren tot 18jaar..

Ik zou niet zien waarom niet. Toegevoegd na 51 minuten: [tenzij je nog leerplichtig bent uiteraard: In Nederland zijn kinderen leerplichtig én schoolplichtig van hun vijfde jaar, tot hun zestiende jaar. Ouders moeten hun dochter of zoon inschrijven in een school en ervoor zorgen dat hun kind ook daadwerkelijk naar school gaat. In tegenstelling tot in Vlaanderen, is het in Nederland dus niet toegestaan dat ouders hun kind thuis onderwijs geven. Na het schooljaar waarin een leerling zestien wordt, is hij nog één jaar leerplichtig voor minstens één of twee dagen per week. De volledige leerplicht eindigt ook als een leerling twaalf opeenvolgende jaren onderwijs in een school achter de rug heeft. Na de leerplicht is onderwijs niet langer gratis. Wie langer wil studeren, moet lesgeld betalen.]

Als je nog geen 18 jaar bent, mag dat alleen met toestemming van de onderwijsinspectie. Je moet dan een verdomd goede reden hebben waarom je een jaar niet naar school gaat. Mocht je die toestemming krijgen, dan stellen ze daar wel eisen aan, b.v. dat je gaat werken.

Volgens de regel alleen als je 18+ bent.

Dat kan alleen als je niet meer leerplichtig bent. Alleen zou ik wel goed nadenken of je het wel wilt, want je "verliest" een jaar, bent dus een jaar later afgestudeerd en loopt een jaar achter op je oude klasgenoten. En dus ben je dan ouder als je op de arbeidsmarkt komt en dus misschien wel minder aantrekkelijk voor een werkgever....

Dit hangt van je leeftijd af. Als je al achttien bent mag dit wel, anders niet. Sinds 1 augustus 2007 geldt in Nederland de kwalificatieplicht. Die plicht houdt in dat jongeren zonder startkwalificatie tot hun 18e verjaardag onderwijs moeten volgen. Een startkwalificatie is een diploma op havo-, vwo- of mbo-2 niveau. Tijdens de kwalificatieplicht moet je elke dag naar school of kiezen voor de combinatie van leren en werken.

Bronnen:
http://www.postbus51.nl/nl/home/themas/ond...

Nee...en op een uitkering hoef je al helemaal niet te rekenen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100