Moet je als doktersassistente vaak "snijden"

Ik heb binnenkort een intake gesprek voor de opleiding doktersassiste, en het lijkt ne echt heel leuk, maar ik zie op tegen het idee dat ik misschien in mensen moet snijden... Weet iemand of dat een standdaard taak is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee snijden doet een arts maar je moet wel injecties geven, hechtingen verwijderen, baarmoederhalsuitstrijkjes maken, oren uitspuiten etc. Het ligt wel aan de arts waar je werkt wat je precies allemaal wel of niet moet doen. Soms neem je alleen de telefoon op. Toegevoegd na 2 minuten: Oja, verband aanleggen, wondverzorging, aangeven bij kleine operaties (dus het snijden wat door de arts gedaan wordt), bloeddruk meten en dus heel veel administratieve taken.

Bronnen:
https://www.mst.nl/beroepen/Paramedisch/do...

Een doktersassistent(e) is iemand die een arts assisteert. Dit kan zijn in een huisartsenpraktijk of huisartsenpost maar ook bij een GGD of een medisch specialist in het ziekenhuis. Assisteren is een ruim begrip. Wanneer men denkt aan para- of perimedische[1] assistentie, is daarvoor de opleiding tot doktersassistent nodig; maar wanneer men eerder denkt aan administratieve assistentie, is de opleiding tot medisch secretaresse aangewezen. In de dagelijkse praktijk overlappen de taken van beide functies elkaar. Een doktersassistent mag niet verward worden met een arts-assistent (tegenwoordig AIOS genoemd). Een arts-assistent is een basisarts die een universitaire opleiding tot medisch specialist of huisarts volgt. Zie verder link.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100