Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Antwoorden (2)

De ochtendpauze dient een half uur te duren: Een kwartier om wat te eten, en een kwartier om buiten te spelen (bij slecht weer binnen).

De lunchpauze dient minimaal een uur te duren.
Het moment van lunchpauze wordt door de scholen zelf bepaald, en het hangt er vanaf tot hoe laat de school 's middags doorgaat: Gaat de school om 3 uur uit, dan is de lunchpauze een uur. Gaat de school later uit, dan kan de lunchpauze wat langer duren.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
op de school van onze kids blijft iedereen over, tussen de middag.
de pauze duurt, met het eten erbij, "maar"45 minuten.
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden
Klopt inderdaad niet: het uitgaan van de school heeft niets te maken met hoelang de middagpauze duurt. Een schooldag mag namelijk eigenlijk maar max 5,5 uur duren. Scholen met kinderen die veel thuis eten kiezen vaak voor langer dan een uur, bij een continurooster is het juist maximaal een kwartier: http://voo-50tien.nl/index.php?action=detail&id=2&cid=5459&vid=654
Voor kinderen ligt er weinig vast. De ochtendpauze is het kwartier buitenspelen, daar valt het koekje/drinken eigenlijk nog niet eens apart onder omdat de leerkracht dan geen echte pauze heeft. De middagpauze wordt al helemaal door school vastgesteld en kan een half uur zijn of zelfs minder bij een continurooster of wel anderhalf uur ivm eten thuis.

De pauzes voor leerkrachten is wel vastgesteld, per 5,5 uur les moeten ze een half uur pauze hebben.

http://www.gratisadviseurs.nl/question.php?id=182530
http://www.hermangorter.nl/document.ashx?bestand_id=151
http://www.voo-50tien.nl/
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
11 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding