Hoe moet ik mezelf verkopen voor een vacature die niet direct aansluit bij mijn werkervaring?

Momenteel ben ik werkzoekend omdat mijn arbeidsovereenkomst door bezuinigingen niet kan worden verlengd. Ik ben eind deze maand "arbeitslos". Nu zie ik net op de website van de woningbouwvereniging waar ik ook huur een vacature voor klantcontactcenter medewerker. Ik heb in het verleden hier redelijk wat ervaring in opgedaan maar zit alweer jaren in de dienst en hulpverlening. Ik ben in mijn callcentertijd 2x naar seniorfuncties gepromoveerd. Toch wil ik solliciteren en ik denk dat ik op zich ondanks mijn leeftijd wel kans maak met de werkervaring die ik heb opgedaan.
Ik zal echter moeten verantwoorden waarom ik solliciteer (en dat is eerlijk gezegd alleen maar om geld te verdienen zodat ik niet de WW in hoef). Ik kan dan immers altijd verder zoeken. Ik heb een mooi cv opgebouwd maar de markt is krap. Hoe kan ik toch in mijn brief en gesprek mooi
inkleden? Please snel antwoord. De brief moet uiterlijk morgen verstuurd worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Maak een mooie verhaal over dat je het soort werk dat je vroeger deed mist en graag weer in die richting aan de slag wilt. Puur 'omdat het verdient' is natuurlijk de slechtste motivatie, dus denk terug aan toen je dit werk deed: wat was er zo leuk aan? Wat kon je goed? Wat miste je toen je dat werk niet meer deed? Waarom ben je destijds geswitched en wil je nu weer terug? Zo moet je een eind kunnen komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100