In de 1e kamer is voor het voortgezet onderwijs besloten dat het aantal vakantiedagen per jaar met negen verminderd. Wat zijn daarvan de voordelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

nadelen zie ik niet voordelen langer op school en meer tijd om wat te leren.

De laatste jaren houdt de politiek zich veel bezig met het aantal uren dat middelbare scholieren moeten draaien in een jaar. Docenten (en de leerlingen zelf) klaagden er al geruime tijd over dat zij steeds meer uren per week gingen draaien. Een scholier heeft maximaal 60 vakantiedagen in een jaar. Trek dat af van de 365 (/366) die hij heeft en je houdt 305 schooldagen over, minus het weekend: 217 dagen. Met de 1040-urennorm die de politiek aanhoudt kom je dus op een gemiddelde van zo'n 5 lesuren per dag. Conclusie: het voordeel hiervan is dat de scholieren hun uren kunnen maken zonder overbelast te raken. (Eigenlijk geldt dat vooral voor al die ondergewaardeerde docenten.)

De economie word erdoor verbeterd

Ik ken een heleboel nadelen, maar dat vraag je niet. Een voordeel ervan is dat het voortgezet onderwijs nu een even lange zomervakantie krijgt als het basisonderwijs, en dat is wel zo eerlijk. Nog een voordeel is dat ze nu in Den Haag denken dat hoe langer je leerlingen ophokt, hoe slimmer ze worden. En het houdt ook de docenten ietsje langer van de straat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100