Wanneer krijg je wegens hitte vrij op een middelbare school?

Bij welke temperatuur of omstandigheden krijg je vanwege hitte op een middelbare school vrij?
En hoe heet mag het maximaal in een klaslokaal zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Daar zijn niet echt regels voor. In ieder geval is het nu nog lang niet te warm: het is is nog geeneens 30 graden! Voor de werkplek zijn wel richtlijnen, en voorschriften in de Arbowet, maar de Arbeidsinspectie komt daar niet voor. Richtlijn: Voor licht fysiek kantoorwerk geldt een maximum van 28 ˚C. Niet alleen de omgevingstemperatuur bepaalt of we het warm hebben, ook de relatieve luchtvochtigheid, de luchtsnelheid, de warmtestraling, de kleding en de fysieke inspanning spelen een rol. Hoe hoger de relatieve luchtvochtigheid, hoe minder makkelijk ons zweet verdampt, waardoor de koelende werking van het verdampen tekortschiet. Maar ook de mate van inspanning is bepalend. Zo zal iemand met een zittend beroep het minder snel warm krijgen dan iemand die zware lichamelijke arbeid verricht. Toegevoegd na 2 minuten: Advies van de voormalige Arbeidsinspectie: Als de temperatuur op de werkplek boven de 40 graden stijgt, is er bijna altijd een risico van gezondheidsschade en moeten er maatregelen genomen worden. http://www.inspectieszw.nl/actueel/nieuwsberichten/bijwelketemperatuurishethetindezomernogverantwoordomtewerken.aspx

Bronnen:
http://www.arboportaal.nl/onderwerpen/fysi...

Bij ons op school is het maximum 34 graden in het lokaal. Als het warmer is moeten wij naar huis.

ligt er aan of je school een plat dak heeft. Ik zat op een school met een plat dak. Wij kregen smiddags altijd vrij als het een hittegolf was: 3dagen in de bilt 30graden of hoger. We hadden les met een tropen-rooster. Toegevoegd na 1 uur: als het nog geen 30graden was hadden we op de middagen altijd vrij boven een bepaalde temperatuur, die was voor ons als leerling geheim. ik heb het over meer dan 15jr geleden.

Er zijn geen regels voor dehitte. Er kan wel een tropenrooster worden ingesteld, je begint vroeg, als het nog koel is, en je bent vroeg weer klaar met school. Zo vermijdt je de warmste tijden van de dag.

als de mussen van het dak vallen ! :) pas als ook de docenten er echt last van krijgen, is er kans dat zoiets als een tropenrooster ingesteld wordt (les tot bijvoorbeeld 13.00uur)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100