Wat is het minimum Bruto uurloon van een tandartsassistente?

Ik ga beginnen als tandartsassistente nadat ik een verkorte opleiding heb gevolgd van ongeveer zes maanden. Ik ben 45 jaar en heb alleen 6 maanden stage ervaring. Ik schrok enorm van het bruto uurloon wat ik ga verdienen namelijk 8,70 per uur inclusief vakantietoeslag en vakantie uren. Ik krijg geen reiskosten vergoeding en alleen de gewerkte uren worden uitbetaald, hopelijk dan ook de uren die je langer werkt. Is dit een redelijk bedrag als je begint? Of zit ik ver onder de richtlijn van het KNMT? Op internet kom ik allerlei bedragen tegen voor een 38 urige werkweek en als ik dan uitreken wat ik zou gaan verdienen is dat dus 1322,40 bruto per maand. Ik vind dat echt heel weinig en netto hou je niet veel over, kan iemand mij vertellen hoeveel netto ik dan overhoud en of ik onderbetaald dus uitgebuit wordt?
Alvast bedankt voor de feedback.

Toegevoegd na 1 uur:
ps:
oddysseas
Volgens de link van de website hangt het ervan af hoeveel uren een fulltime werkweek omvat, bij dit beroep is dat 38 uur. Ik zal deeltijd gaan werken en in die link kun je dan je minimumuurloon bereken echter ben ik nu helemaal in de war daardoor. Stel ik werk 24 uur, volgens die link bereken je het zo: 24 x 9,26/38= 5,85 aan uurloon… In mijn contract staat dus 8,70 bruto per uur. Begrijp ik het nu goed dat ik dus meer verdien dan het minimumloon? Vind het maar verwarrend en hulp is welkom.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je hebt een uurloon inclusief vakantietoeslag en vakantieuren. De wettelijke minimumvakantietoeslag is 8%. Haal je die uit jouw bruto-uurloon, dan resteert nog eur (8,70/1,08) = eur 8,06. Verder terugrekenen kan ik niet, omdat mij niet bekend is op hoeveel vakantieuren/jaar je recht hebt. Er zijn allerlei richtlijnen voor het salaris van een assistente maar voor zover ik het zien kan, is er geen CAO. Dat betekent dat je minimaal het minimumloon moet verdienen. Het wettelijk minimumloon voor iemand van 23 jaar en ouder is eur 351,85/week (2016). (bruto uiteraard). Als de voltijds werkweek 38 uur is, dan is het uurloon eur 9,26 (eur 351,85/38). Dan zou je op dit moment onder het minimumloon zitten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100