Kun je met een MBO niveau 4 1 jarig BBL diploma HBO gaan doen als vervolgopleiding?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, met een mbo4 diploma kun je toegelaten worden tot een hbo. Of de aansluiting op elkaar goed is ligt wel aan welke opleiding je hebt gedaan en gaat doen. Toegevoegd na 1 minuut: Aanvulling: Als je een mbo-diploma op niveau 4 hebt behaald, kun je doorstromen naar het hoger beroepsonderwijs (hbo). Het kan zijn dat een hbo opleiding vooropleidingseissen heeft. Dit moet je bij de opleiding zelf navragen.

Bronnen:
http://www.job-site.nl/index.php?smi_id=20...

Dit hangt af van welke HBO opleiding. Bijna elk HBO opleider heeft dezelfde eisen: een MBO-4 (of +) diploma in dezelfde richting. Er zijn geen eisen voor hoe je de MBO diploma hebt gehaald. (BOL/BBL of aantal jaar). Stel, je hebt geen relevante MBO-4 diploma. Dan is het nog mogelijk om een 21+toets te maken. (wanneer je 21 jaar of ouder bent). Met deze toets bewijs je min of meer dat je kunt slagen aan het HBO. Dit is eigenlijk de enige vereiste voor een school. Toegevoegd na 2 minuten: Met (+) bedoel ik natuurlijk MBO+. Dit is een soort tussenniveau. Voordeel van dat niveau is dat het vaak HBO vakken zijn. Wanneer je dan HBO doet, en je diploma is nog actueel zou je vrijstelling kunnen krijgen voor die vakken. Dit is trouwens ook een mogelijkheid voor de vrager, om het HBO te kunnen doen. Toegevoegd na 21 uur: Ik heb het internet even uitgelezen. En mijn aanname is niet correct. Met een MBO-4 diploma voldoe je gewoon aan de toelatingseis. Ongeacht welke studierichting je kiest.

Met een MBO4 diploma ben je toelaatbaar op een HBO opleiding. Zeker als die goed op elkaar aansluiten is dat prima te doen (bijvoorbeeld MBO Verpleging naar HBO Verpleging; je kunt dan soms zelfs in het 2e jaar instromen) Er kan wel een eis aan de vooropleiding gesteld worden als MBO en HBO neit op elkaar aansluiten. Zo zal je van MBO schoonheidsspecialiste niet naar de HTS kunnen. Daar wil men graag een technische vooropleiding zien. Of je het MBO diploma met BOL of met BBL hebt gehaald maakt niks uit; het diploma is hetzelfde. Maar jij hebt het over een éénjarige MBO opleiding? Niveau 4 in één jaar? Daar kan ik me niet zoveel bij voorstellen. Niveau 4 duurt minstens 2,5 jaar en maximaal 4 jaar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100