Wordt er op scholen bij aardrijkskunde nog over ijstijden gedoceerd?

uit vragen op GV lijkt haast alsof het hele fenomeen ijstijden niet meer op school behandelt wordt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, in de onderbouw van de Vwo wordt het nog steeds behandeld. In de bovenbouw minder.

Bronnen:
Aardrijkskundeboeken_kinderen_op_vwo

Jazeker. Vanaf groep 5 van de basisschool.

Ik heb het op de basischool nooit behandeld gekregen en nu, vierde klas havo, is het nog steeds niet behandeld. Ik heb er ook nog niet over gehoord van medeleerlingen. Volgens mij word er niets over geleerd.

Op de basisschool heb ik het niet gehad maar in de 1e wel alleen was dit bij geschiedenis niet bij aardrijkskunde. Toegevoegd na 31 minuten: Dit zou misschien ook verschillen per methode en school.

Ligt eraan welke methode je hebt. Zelf heb ik 'buiteNland' en daar wordt het (t/m klas2) niet behandelt

Bronnen:
Mijn leerboek

Ik zit in de derde klas, en je hoort er niet heel veel over. Mamoeten, grottekeningen en overal sneeuw en ijs, dat was het wel zo'n beetje. En dat heb ik voornamelijk op de basisschool geleerd. Toegevoegd na 12 uur: Dit heb ik trouwens wel allemaal bij geschiedenis geleerd. Bij aardrijkskunde nooit wat over gehoord.

4vwo uitgebreid... Heb het daarvoor ook wel geleerd maar minder uitgebreid... Wel raar dat ze dat op andere scholen dan niet goed uitleggen...

bij ons op school word de ijstijd niet behandelt bij aardrijkskunde maar bij geschiedenis word er soms een klein beetje over vertelt

Bij aardrijkskunde op de basisschool wordt het niet behandeld, op de middelbare school wordt het pas behandeld na de profielkeuze en dan zijn er bijna geen leerlingen meer die nog aardrijkskunde in hun pakket hebben. De aardrijkskunde-stof is heel erg sociaal geografisch gericht, pas in de bovenbouw zit er wat fysische geografie in.

Ja hoor. In 3Gymnasium bij ons opschool bijvoorbeeld. Toegevoegd na 16 seconden: *op school

Het word op alle scholen nog even behandeld. Zelf heb ik het over dit onderwerp maar ongeveer 3 tot 4 weken gehad. Naarmate je steeds hoger opkomt op school (naar de bovenbouw) ga je het hier steeds minder over hebben en heb je het over andere dingen zoals platen beweging.

bij ons op de basisschool, in de derde en nu in de 4de gaan we het er weer over hebben.. dat lijkt me wel genoeg ;) Toegevoegd na 1 minuut: ik doe VWO trouwens..

Voornamelijk als je aardrijkskunde zelf in je profiel gekozen hebt. Ik kreeg het in het eerste jaar van mijn universitaire opleiding verder behandeld, de mensen die aardrijkskunde in de bovenbouw hadden gevolgd hadden toen de voorsprong dat zij een gedeelte van de stof al wisten. Maar aardrijkskunde op de middelbare school was naar mijn idee vooral veel demografie. Geografie en bodemkunde veel minder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100