staat er onslag op als een leeraar kutkoppen tegen leerlingen zegt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hangt van de situatie af. Misschien kon hij zichzelf niet in houden omdat niemand luisterd. De leraar kon misschien zijn dag niet hebben. Als dit dagelijks gebeurt als n groet zoals : goeiemorgen kutkoppen dan zit hij inderdaad verkeerd .

Of hij ontslagen moet worden weet ik niet maar een hartig woordje met de directeur is zeker wel nodig

Schelden/vloeken kan ertoe leiden dat een docent wordt geschorst. Maar als jij naar je mentor/mentrix gaat en zegt 'Hij zei kutkoppen tegen ons!' dan word je waarschijnlijk niet geloofd.

Een leraar heeft een voorbeeldfunctie. Dus zo`n uitdrukking past absoluut niet. Het is beledigend. Een stevig gesprek met zijn directeur is wel op zijn plaats vind ik. En jullie mogen hem er zelf ook gerust op aan spreken. Niets mis mee.

Nou ik kan me niet voorstellen dat een leraar hier om ontslagen zou worden. Het is niet netjes, nee. Maar wil je nou eerlijk zeggen dat de leerlingen op dat moment helemaal niets fout deden? Een leraar is ook maar een mens. Je kan hem ook boos maken en dan zegt ie misschien zoiets. Mocht de leraar het gedaan hebben, zomaar, zonder reden, dan moet hij bestraft worden, maar het zou me niet verbazen als hij een reden had om zoiets te zeggen.

Ligt ook aan het type onderwijs. Middelbare school en daarvoor (basisschool etc.) zal de leraar waarschijnlijk flink worden aangesproken, en als het vaker voorkomt waarschijnlijk ontslag. Ga je kijken naar een ROC of iets dergelijks moet het echt een probleem zijn voor een aantal leerlingen en de leraar moet dan echt wel meer dingen fout doen wil hij ontslagen worden.

Neen. Echter kan de leerkracht er door de directie op worden aangesproken, een reden voor ontslag is het niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100