Is er een kant van psychologie die kan helpen bij marketing?

Ik ga naar open dagen van universiteiten en Hogescholen.
Ik wil graag de marketing kant op, maar zijn er ook psychologie kanten waarmee je bijvoorbeeld manieren leert om de consument te beïnvloeden?

Toegevoegd na 2 uur:
Of zit in een marketingopleiding al psychologie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Marketing IS psychologie. Groepen selecteren, beschrijven, beïnvloeden, kennis van openlijke en sluikreclame en de effecten ervan, kennis van waarden en normen per doelgroep... Een advertentie voor tampons zie je nog altijd eerder in 'vrouwenbladen' dan in 'mannenbladen'; de doelgroep die oldtimers rijdt, bied je een andere auto/motorverzekering aan dan de rijders van de nieuwe auto's - anders gooi je geld weg omdat je je doelgroep niet bereikt. Bij elke studie zul je ook leren hoe je onderzoek moet doen, altijd bruikbaar. Als je een studie doet, kun je altijd vakken ernaast doen bij een andere faculteit, dus kijk ook of je een combinatie kunt maken die voor jou een goede is.

Zoek eens op internet met de term "verborgen verleiders". Er is een boek over geschreven en als je verder zoekt vind je ook nog en aantal artikelen daarover.

Toegepaste psychologie komt in de richting van wat jij wilt. Het is een hbo-opleiding. Op bijgevoegde link staat meer informatie over wat de opleiding precies inhoudt.

Bronnen:
http://www.carrieretijger.nl/opleiding/soc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100