Kan een ROC een aanmelding weigeren voor een BBL opleiding, als diegene 1 of 2 weken te laat is met aanmelden??

Het zijn immers maar 1 of 2 weken die je mist. Dat zijn 8 dagen aan werk missen en 2 dagen aan school. Als jij zegt dat je dit in kan halen, mogen ze je dan alsnog weigeren??

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij BBL hangt het ook vaak af van het wel of niet hebben van een leerbedrijf, en ik begrijp uit een reactie van je dat je dat ook nog niet hebt. Waarschijnlijk is het geen probleem om in te stromen zodra je een leerbedrijf hebt gevonden. Maar het kan ook dat de groep gewoon al vol is, en dan kunnen ze je inderdaad alsnog weigeren.

Natuurlijk mogen zij dit. Deadline is deadline. Er valt natuurlijk altijd over te overleggen, en afhankelijk van hoe strikt zij zijn zal je alsnog wel of niet toegelaten worden. Maar als zij zeggen zich aan de deadline te houden, heb je geen poot om op te staan.

Dit mag. Het zijn regels. Als iedereen regels breekt, is een afspraak een loze regel. Als je voor je tentamen 30 minuten te laat bent; mag dat dan ook je tentamen 30 minuten later inleveren??? NEE.

Ja natuurlijk. Maar als je een goede reden hebt ( ernstig ziek misschien? ) zullen ze wellicht hun hand over het hart strijken mits er nog plek is in de opleiding natuurlijk Maar ben je gewoon te lui geweest, of te laks ofzo..tsja...

BBL opleidingen zijn bedoelt voor jong volwassenen of voor volwassenen. Dan mag je dus aannemen dat zij het een en ander serieus nemen en op tijd solliciteren en een baan vinden en op tijd de opleiding starten. Als dat niet is gelukt, dan moet je dus weer een jaar wachten, en zorgen dat je tijdig een BBL-baan vind. Dus JA.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100